banner ad

GRANOLA ΣΟΥΠΕΡ ΜΕ 3 ΕΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

. February 25, 2020 . 0 Comments

Υλικά3 φλ. κορνφλέικς ολικής αλέσεως
½ φλ. νιφάδες κριθαριού
½ φλ. νιφάδες βρώμης στιγμής
 ½ φλ. κολοκυθόσποροι
½ φλ. λευκά αμύγδαλα χοντροκομμένα
½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/3 φλ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ξεροί χουρμάδες ψιλοκομμένοι
1/3 φλ. κράνμπερις
½ φλ. ιπποφαές
¾ φλ. μέλι
½ φλ. ελαιόλαδο απαλό
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C. Ανακατεύουμε τις νιφάδες των δημητριακών και τους ξηρούς  καρπούς σε μεγάλο μπολ μαζί με το αλάτι.  Στρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και τη αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε με τα χέρια μας τη granola και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και το ιπποφαές και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρούμε την granola σε ξηρό, σκιερό μέρος.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *