banner ad

ΟΙ 5 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ

. March 16, 2020 . 0 Comments

Συχνά, λόγω του στρες και του αυξημένου άγχους της καθημερινότητας είναι λογικό να αισθάνεστε εντόνως καταβεβλημένοι και αυτό να μην αλλάζει εύκολα. Σίγουρα, η λύση μπορεί να αναζητηθεί σε πολλών ειδών βιταμίνες, οι οποίες ωστόσο μπορεί να φανούν μη αποτελεσματικές. 

Εάν επιθυμείτε να παρέχετε περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό σας και θέλετε να το πραγματοποιήσετε με φυσικές μεθόδους, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα που θα σας δώσουν extra boost στο λεπτό!

Μπανάνες

Οι μπανάνες αποτελούν τα καλύτερα τρόφιμα για ενέργεια. Είναι εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, καλίου και βιταμίνης Β6 -στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των ενεργειακών επιπέδων στο σώμα σας. Μελέτες μάλιστα έχουν αποδείξει, ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας πριν από άσκηση γυμναστικής είναι εξίσου αποτελεσματική με ένα ποτό υδατανθράκων, που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών αντοχής.

Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι είναι μία πολύ θρεπτική επιλογή. Σε αντίθεση με το λευκό είναι λιγότερο επεξεργασμένο και διατηρεί μεγαλύτερη τη θρεπτική του αξία με τη μορφή ινών, βιταμινών και μετάλλων. Ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι (περίπου 195 γραμμάρια) παρέχει μαγγάνιο -ένα μέταλλο που βοηθά τα ένζυμα σας να διασπάσουν τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, ώστε να παράγουν ενέργεια. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ίνες, το καστανό ρύζι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και να βοηθήσει στο να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας σας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυγά 

Τα αυγά δεν αποτελούν μόνο ένα πιο τα πιο νόστιμα φαγητά, αλλά μπορούν επίσης να παρέχουν ενέργεια που θα τροφοδοτήσει ολόκληρη την ημέρα σας -αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδανικά για το περίφημο brunch. Η συγκεκριμένη τροφή είναι γεμάτη με πρωτεΐνες, που μπορούν να σας δώσουν μια σταθερή πηγή ενέργειας, επειδή δεν προκαλούν δυσκολίες και μεταπτώσεις στο σάκχαρο του αίματος και στην ινσουλίνη όταν υποβάλλονται σε πέψη. Επίσης, η λευκίνη αποτελεί το άφθονο αμινοξύ των αυγών και είναι γνωστό ότι τονώνει την παραγωγή ενέργειας και αυξάνει τη λειτουργία της κατανομής του λίπους που την παράγει. Τέλος, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες βοηθούν τα ένζυμα να εκτελούν τον ρόλο τους στις διαδικασίες διάσπασης της τροφής για έξτρα ενέργεια.

Μαύρη Σοκολάτα 

Είναι αλήθεια, ότι η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο από τη σοκολάτα γάλακτος. Έχει αποδειχθεί λοιπόν, ότι τα αντιοξειδωτικά στο κακάο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως την αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα. Κάτι τέτοιο βοηθά στην παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και τους μυς, γεγονός που βελτιώνει και τις λειτουργίες τους, ενώ μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Plus, η αύξηση της ροής αίματος που παράγεται από τα αντιοξειδωτικά του κακάο, όπως προείπαμε, μειώνει τη ψυχική κόπωση και βελτιώνει τη διάθεση.

Κινόα 

Η κινόα αποτελεί μια τροφή ιδιαίτερα δημοφιλή για το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών της. Ένα φλιτζάνι κινόα παρέχει 39 γραμμάρια υδατανθράκων, 5 γραμμάρια διαιτητικών ινών, 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και σημαντική ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. Ακόμα κι αν αυτό το superfood έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που δείχνει ότι οι υδατάνθρακες του απορροφώνται αργά και μπορούν να δώσουν παρατεταμένη απελευθέρωση ενέργειας. Επιπρόσθετα, περιέχει μαγγάνιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ:, θρεπτικά συστατικά, που χρησιμοποιούνται από τα ένζυμα στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *