banner ad

ΜΥΔΙΑ ΠΙΛΑΦΙ

. March 10, 2020 . 0 Comments

Υλικά1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος
500 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μπουκάλι μπύρα 500ml
5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε όσο μπορούμε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρώντας και τη φουντίτσα που εξέχει, μ’ ένα δυνατό τράβηγμα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε τρυπητό. Ελέγχουμε προσεκτικά και πετάμε όσα δεν κλείνουν.
Βάζουμε το ρύζι να μισοβράσει με το ανάλογο νερό και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ενώ βράζει το ρύζι, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4′-5′, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το μπούκοβο, τα μύδια και τη μπύρα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2′-3′, μέχρι ν’ ανοίξουν όλα τα μύδια*. Στραγγίζουμε το μισοβρασμένο ρύζι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μαλακώσει, χωρίς να παραψηθεί, περίπου 7′-9΄. Ελέγχουμε, στο μεταξύ, αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό,
ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

* σημ. στο σημείο αυτό μπορούμε να βγάλουμε την ψίχα από μερικά μύδια και να πετάξουμε το κέλυφος, για να γίνει πιο εύκολο το σερβίρισμα του φαγητού.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *