banner ad

ΑΧΙΒΑΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

. March 5, 2020 . 0 Comments

Υλικά1 κ.αχιβάδες ζωντανές (προτιμάμε τις λίγο μεγαλύτερες, αν βρούμε)
2 -3 ντομάτες ώριμες
4 σκ. σκόρδο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
χθεσινό ψωμί σε φέτες
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

ΕκτέλεσηΠλένουμε πολύ καλά τις αχιβάδες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή άλλο σκεύος με σκέπασμα, βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τη μία σκελίδα σκόρδο, που έχουμε πιέσει με τη λαβή ενός μαχαιριού. Μόλις αρχίσει να ροδίζει την αφαιρούμε και ρίχνουμε τις αχιβάδες. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τις αχιβάδες 4′ περίπου, μέχρι ν’ ανοίξουν. Τις αφήνουμε να περιμένουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τις ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη ή το μπλέντερ, να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10΄περίπου. Προσθέτουμε τις αχιβάδες με τη σάλτσα τους.  Σ’ ένα μικρό τηγανάκι, τέλος, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε δύο σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες, μαζί με τον μαϊντανό και την πιπερίτσα, σπασμένη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2′ και ρίχνουμε αυτό το μείγμα του λαδιού στις αχιβάδες με τη ντομάτα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμένο πιπέρι.
 Σερβίρουμε τη “σούπα” ζεστή με φέτες ψωμιού, τριμμένες με μισή σκελίδα σκόρδο και ψημένες στο γκριλ.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *