banner ad

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

. September 27, 2011 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. λινγκουίνι ολικής άλεσης
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο τριμμένο
  • 1 φέτα κόκκινη γλυκιά κολοκύθα
  • 1/4 από ένα μέτριο λάχανο τριμμένο
  • 4 φρέσκα μανιτάρια
  • 3 φρέσκα σέλερι μόνο το λευκό, τραγανό μέρος
  • 2 καρότα
  • 3 – 4 φουντίτσες μπρόκολο
  • 3 – 4 φουντίτσες κουνουπίδι
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκίνησε πρώτα με όλα εκείνα τα λαχανικά. Καθάρισέ τα, πλύνε τα και κόψε σε πολύ μικρά κομμάτια
  • Βάλε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο να πάρει λευκό χρωματάκι. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις το τυρί κρέμα και τα μυρωδικά σου – βασιλικό, μαϊντανό και αλατοπίπερο
  • Συμπλήρωσε με το ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα να βράσει σε χαμήλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου
  • Στο μεταξύ βράσε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας – καλό είναι να τα αφήσεις αλ ντέντε – , στράγγιξε και άφησε στην άκρη
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε στο ζωμό, όλα σου τα λαχανικά άφησε μερικά λεπτά να μαλακώσουν και πρόσθεσε και τα ζυμαρικά σου ανακατεύοντας καλά
  • Άφησε στην κατσαρόλα για ένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *