banner ad

ΜΟΣΧΑΡΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ

. September 27, 2011 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (άπαχο)

2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

¼ του φλιτζανιού ελιές πράσινες σε ροδελίτσες

¼ φλιτζανιού λευκό κρασί ξηρό

Λίγο δενδρολίβανο ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

Βάλε ένα τηγάνι ή αντικλλητικό σκεύος μαζί με το ελαιόλαδο και θωράκισε το φιλετάκι σου. Μην το τρυπήσεις με το πηρούνι που το γυρίζεις γιατί θα χάσει τα υγρά του

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, τις ελιές και το σκόρδο

Όταν το φιλέτο σου πάρει ροδοκόκκινο χρώμα σβήσε με το κρασί και άφησε να τραβήξει το αλκόολ. Αν σε “παίρνει” μπορείς να το κάνεις φλαμπέ για πιο φίνο άρωμα

Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπέρωσε χαμηλώνοντας τη φωτιά και αφήνοντας τα υλικά να μελώσουν

Ετοίμασε το σκεύος για το φούρνο ή γύρισε το μείγμα σε κατάλληλο σκεύος

Πάρε με μια κουτάλα το φιλέτο και πολτοποίησε όλα τα υπόλοιπα υλικά σου πριν τα βάλεις στο φούρνο

Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και άφησε στο φούρνο να δέσει χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 160oC. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νεράκι

Μην αφήσεις το κρέας σου να στεγνώσει. Σέρβιρε με καλό κόκκινο κρασί

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *