banner ad

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

. May 16, 2020 . 0 Comments

Μια πολύ απλή συνταγή, ιδανική τώρα που ο καιρός «ανοίγει» και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Μια λεμονάδα με το άρωμα των φρέσκων λεμονιών, αλλά και την αψάδα του τζίντζερ. Προσθέτουμε γλύκα από το θρεπτικό μέλι και σερβίρουμε, σε μια ακόμη εκδοχή εκτός από την απολαυστική λεμονάδα φράουλα, που είναι επίσης της εποχής. Πρόσφατα, σας αποκαλύψαμε και το ιδιαίτερα απλό μυστικό για την γεύση της λεμονάδας.
Το τζίντζερ είναι ένα υλικό που συμβάλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως και το λεμόνι άλλωστε, ενώ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Υλικα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
3-4 λεμόνια στυμμένα (περίπου 250ml)
80ml μέλι
1.5 λίτρα νερό
2 λεμόνια επιπλέον για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


Βάζουμε το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσει
Ζεσταίνουμε ½ ποτήρι νερό και λιώνουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο νερό το οποίο φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε με τη λεμονάδα και ανακατεύουμε καλά
Περνάμε την λεμονάδα από σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουμε το τζίντζερ και σερβίρουμε
Κόβουμε τα λεμόνια σε ροδέλες και προσθέτουμε στο ποτήρι με πάγο
Πηγή: iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *