banner ad

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ Ή ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ;

. May 22, 2020 . 0 Comments

Τι γυμναστική να κάνετε ανάλογα με τη διάθεσή σας

Ασκήσεις για κάθε mood της ημέρας.

Ας μιλήσουμε επιστημονικά. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που λένε ότι η άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Ακόμη και λίγα λεπτά γυμναστικής μέσα στη μέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μειώσουν το στρες και την ένταση που νιώθετε. Το ηθικό μήνυμα από τα παραπάνω είναι ότι ανεξαρτήτως της διάθεσης που έχετε, μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο να κάνετε μια προπόνηση που θα σας αλλάξει την ψυχολογία. Υπάρχουν διάφορα είδη γυμναστικής για να διαλέξετε και παρακάτω θα βρείτε ποιο είναι το κατάλληλο ανάλογα με το mood σας. Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας και αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη!

Νιώθετε εξαντλημένοι; Κάντε Yoga

Μετά από μια κουραστική μέρα είναι αναγκαίο να ξεκουραστείτε και να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να χαλαρώσει από την ένταση. Η γιόγκα είναι η κατάλληλη άσκηση γι’ αυτό τον σκοπό. Ανεξαρτήτως σωματότυπου και φυσικής κατάστασης, είναι ένα είδος άθλησης που μπορούν να το κάνουν όλοι. Με τη yoga θα καταφέρετε να αποβάλετε την ένταση από το σώμα σας και παράλληλα με τον διαλογισμό θα ηρεμήσετε το μυαλό σας από όλες τις αρνητικές σκέψεις. Υπάρχουν, επίσης, συγκεκριμένες πόζες-στάσεις που είναι οι καλύτερες για τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση. Δοκιμάστε τες!

Είστε θυμωμένοι; Κάντε box ή Cross Fit

Όταν τα νεύρα σας χτυπάνε κόκκινο, δοκιμάστε να κάνετε κάτι δυναμικό που θα σας βοηθήσει να εκτονώσετε την ένταση που νιώθετε. Όταν είστε θυμωμένοι, ο οργανισμός παράγει περισσότερη αδρεναλίνη την οποία πρέπει να εκτονώσετε και να βγάλετε από μέσα σας με πιο υγιείς τρόπους. Μια έντονη άσκηση όπως οι παραπάνω, βοηθάει όχι μόνο στο να απομακρύνετε τον θυμό σας, αλλά ταυτόχρονα απελευθερώνει ενδορφίνες, ουσίες με ηρεμιστική δράση. Πάρτε τα γάντια σας και απολαύστε το!

Έχετε άγχος; Κάντε αερόβιες ασκήσεις

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο Michael Otto, η καλύτερη λύση για να μειώσετε το άγχος με φυσικό τρόπο είναι η αερόβια άσκηση. Μια έρευνα στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise έδειξε ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης προπόνησης, όπως το τρέξιμο ή ο διάδρομος, σας καθιστούν περισσότερο ανεκτικούς στο στρες ώρες αργότερα. Ιδανικά, κάντε τη γυμναστική σας σε εξωτερικό χώρο, καθώς η φύση και ο καθαρός αέρας θα σας δώσουν ένα παραπάνω πλεονέκτημα.

Πιστεύετε πως έχετε κατάθλιψη; Κάντε βάρη

Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης πέρα από τα σωματικά οφέλη συμβάλλουν και στην καλή ψυχολογία. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι προπονήσεις με βάρη ανεβάζουν τη διάθεση ακόμη και σε ανθρώπους με ήπια έως μέτρια κατάθλιψη και όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα. Ωστόσο, εάν επιλέξετε αυτού του είδους την άθληση, προσέξτε ιδιαίτερα και ακολουθήστε τις συμβουλές του γυμναστή σας.

Αισθάνεστε χαρούμενοι; Χορέψτε

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αυξηθεί η διάθεσή σας χορεύοντας ένα δυνατό beat. Είτε χορεύετε μόνοι σας, είτε μαζί με τους φίλους σας, η κίνηση βοηθά στο να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να χορέψει, ακόμη και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, και πιστέψτε, μας, πως ειδικά όταν νιώθετε να έχετε ανεβασμένη διάθεση, μια τέτοια προπόνηση θα σας δώσει ακόμη περισσότερη ενέργεια και θα ξεδώσετε αμέσως.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *