banner ad

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΡΟΣ;

. June 30, 2020 . 0 Comments

 7+1 απλοί τρόποι για να αυξήσετε τα αποτελέσματα της προπόνησης σας

Γιατί μερικά πράγματα θέλουν τον κατάλληλο τρόπο

Από την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας σας, μέχρι τη μείωση του κινδύνου για διάφορες ασθένειες υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να πείτε το “ναι” σε μια προπόνηση. Θα πετύχετε σταθερά ποσοστά σακχάρου στο αίμα, θα βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, θα μειώσετε το άγχος, την κατάθλιψη και θα εξαλείψετε τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, εάν θέλετε να συνδυάσετε όλα αυτά με μια επιτυχημένη -και εύκολη- απώλεια βάρους τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμες. Ανακαλύψτε τα δικά σας κίνητρα και ενδώστε.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε κάθε λεπτό της προπόνησης να λειτουργεί πραγματικά υπερ σας, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης.

1. Κάντε κάτι που σας αρέσει

Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει να το επαναλάβετε: Η προπόνηση που θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος είναι αυτή που πραγματικά θα κάνετε με την καρδιά σας. Αυτό συμβαίνει καθώς θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να γυμναστείτε πιο σκληρά και να ακολουθήσετε τη ρουτίνα σας πιο σταθερά. Για αυτό το λόγο αφήστε στην άκρη οτιδήποτε δε σας εκφράζει. 

2. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, εμπιστευτείτε το αερόβιο πρόγραμμα

Εάν έληξε η συνδρομή στο γυμναστήριο, εάν δεν έχετε χρόνο και όρεξη για κάτι επώδυνο τότε εμπιστευτείτε την cardio προπόνηση. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας, προσθέστε σιγά σιγά το τρέξιμο στην καθημερινή ρουτίνα σας -ακόμη και αν είναι για 10 λεπτά- και φυσικά μην ξεχνάτε να παραλείπετε το ασανσέρ. Το καλύτερο είναι πως όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά και δε θα σας κοστίσει ούτε ένα ευρώ. 

3. Μην αφήνετε τα μηχανήματα να σας εξαπατήσουν

Ο διάδρομος σας λέει ότι έχετε κάψει τριακόσιες θερμίδες; Μην τον εμπιστεύεστε. Οι πληροφορίες των μηχανημάτων είναι συχνά εξαιρετικά ανακριβείς καθώς προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα μέσο όρο. Για αυτό το λόγο αντί να κολλάτε στις θερμίδες, εστιάστε στο πως νιώθετε εσείς οι ίδιοι το σώμα σας. Φυσικά, αν θέλετε πιο εξατομικευμένα αποτελέσματα, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το smart watch σας. 

4. Ξεκουραστείτε

Η σκληρή καθημερινή πίεση του σώματός σας, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ή εξάντληση. Δεδομένου ότι η υγιής απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο, ενδώστε σε μια πιο “έξυπνη” προπόνηση που θα σας δίνει το χώρο να ξεκουραστείτε. Μπορεί, λοιπόν, να θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας γρήγορα αλλά αν αφιερώστε -τουλάχιστον- μία ημέρα ανάπαυσης την εβδομάδα θα δείτε πως την επόμενη, θα έχετε ακόμη περισσότερη όρεξη. 

5. Βάλτε το τηλέφωνό σας μακριά

Εάν φέρετε το τηλέφωνό σας στην προπόνησή είναι εγγυημένο ότι θα σας αποσπάσει την προσοχή. Αφιερώστε αυτό το χρόνο συνειδητά στον εαυτό σας και κάντε το απαραίτητο reflect χωρίς να εστιάζετε στα likes του instagram. Εάν φυσικά το χρειάζεστε για μουσική τότε δεν έχετε παρά να το βάλετε στη λειτουργία “μην ενοχλείτε”.

6. Ασκηθείτε πραγματικά 

Η ένταση της άσκησης είναι αυτή που αυξάνει τον μεταβολισμό. Εάν κατανοήσετε αυτή την αρχή τότε θα νιώσετε ικανοποιημένοι που πιέζετε κάθε φορά τις αντοχές σας και λίγο παραπέρα. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως -εάν δεν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα- είναι σημαντικό να δοκιμάζετε τα όριά σας για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους. 

7. Ενσωματώστε το HIIT 

Το HIIT -προπόνηση διαστήματος υψηλής έντασης- το οποίο περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ διαστημάτων προσπάθειας και ανάκαμψης, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό ανάπαυσης για αρκετή ώρα μετά την έξοδο σας από το γυμναστήριο. Για αυτό το λόγο δεν έχετε παρά να το προσθέσετε μια με δυο φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα σας. Μην ξεχνάτε, μάλιστα πως όση περισσότερη “δουλειά” δίνετε στο σώμα σας, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει για να ολοκληρώσει τις “υποχρεώσεις” του με αποτέλεσμα να καίει παραπάνω θερμίδες. 

8. Μην φοβάστε τα βάρη

Πρώτα απ ‘όλα, τα βάρη καίνε θερμίδες αντίστοιχα με μια προπόνηση cardio. Επιπλέον, σάς βοηθoύν να χτίσετε μυς κάτι που σημαίνει πως όσους περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε αφού φύγετε από το γυμναστήριο. Αφήστε στην άκρη τις παλιές απόψεις πως μια τέτοια προπόνηση θα σας κάνει να δείχνετε πιο ογκώδεις και πείτε “ναι” στις πολλές επαναλήψεις. 

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *