ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Καλό μήνα. Καλές αντοχές. Μήνας του «όχι» σε περίοδο καταναγκαστικού «ναι». «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» τέρμα. Το κίνημα είναι από την πλευρά του κράτους και είναι οι «Σου τα παίρνω – σου τα παίρνω».

Συχνά – πυκνά ψάχνω στην αστρολογία να βγάλω άκρη, αφού όλα τα άλλα με φτάνουν στα άκρα. Δεν πιστεύω στα «σήμερα πάρε λαχείο», «σήμερα κάνε σεξ». Με γοητεύουν οι συμπτώσεις, κάποια γεγονότα σημαντικά που επαναλαμβάνονται κάτω από ίδιες συναστρίες. Είναι φυγή, είναι και γοητευτικό. 12 Οκτωβρίου έχουμε Πανσέληνο. Να μη σας ζαλίζω με Υδροχοολέοντες, αλλά αυτή η Πανσέληνος έχει πολλά κοινά σημεία με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Καρμική Πανσέληνος. Τέτοια μέρα απελευθερώθηκε η χώρα από τους Γερμανούς. Ιδια Πανσέληνος τον Οκτώβρη του 2009… που άλλαξε την όψη της Ελλάδας και συνεχίζει να της αλλάζει τα φώτα.

Το ακόμα χειρότερο, αυτή η Πανσέληνος γίνεται πάνω στη σελήνη του πρωθυπουργού. Σκληρή περίοδος. Όμως, εάν θέλει, εάν δεν είναι δέσμιος «υπογραφών» και συμφερόντων, μπορεί να φέρει τα πράγματα σε καλύτερη θέση. Τι σας λέω τώρα και συγχωρήστε με. Τα βράδια, όμως, εδώ στο νησί, χαζεύω τα άστρα με τα πόδια στη θάλασσα για να ξεχαστώ, να χαλαρώσω, να δω τι θα κάνω.

Μπαίνω μέσα στο Διαδίκτυο και φτιάχνω χάρτες με τα αστέρια. Εχει την πλάκα του. Οπως οι ελιές έχουν δάκο. Τις τσάκισε φέτος. Οπως τσάκισε τα δέντρα η ξηρασία. Μια μέρα έβρεξε και από τότε όλο στη θάλασσα είμαστε. Στις ελεύθερες παραλίες, όσες απέμειναν, γιατί τώρα με τη φοροκάρτα θα πάθει εγκεφαλικό ο Οικονομικών αν δει πόσα μπάνια κάνουμε.

Παράξενος Οκτώβρης. Ανασφαλής. Από μέλλον τίποτα. Βλέπω τα παιδιά στο σχολείο. Πηγαίνουν από τις 7 το πρωί για να μην ανοίξει. Κάνουν κατάληψη. Εχουν μελαγχολία στα μάτια. Εκεί που μόνο χαρά έπρεπε να υπάρχει…