banner ad

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ)

. October 17, 2020 . 0 Comments

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια βρασμένα
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα κομμένο σε κύβους
15 λευκασμένα αμύγδαλα
¼ φλ. σάλτσα ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. χυμό λεμονιού + ξύσμα 1 λεμονιού. 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε το σπανάκι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθεί. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε άλλες 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το σκόρδο. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μουλινέτα, προσθέτουμε το ξύδι και δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν, αλλά να μην γίνουν σαν κρέμα. Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα ρεβίθια. Ρίχνουμε ½ φλ. καυτό νερό να αραιώσει η σάλτσα, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα του.
Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και προσφέρουμε ελαιόλαδο για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει στο πιάτο του.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *