9 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ Mc DONALD’S!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Η ιστορία της νεαρής Βρετανίδας που πρόσφατα γέννησε το πρώτο της μωρό, μπορεί να κάνει γιατρούς και διατροφολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους – σίγουρα κλονίζει εν μέρει όσα ξέραμε περί σωστής διατροφής. Η 23χρονη Suzanne Franklin ανακάλυψε πολύ νωρίς, μόλις στα 2 της χρόνια, ότι ήταν αλλεργική στους ξηρούς καρπούς, όταν έφαγε ένα αμύγδαλο που την οδήγησε στο νοσοκομείο. Φυσικά, η συγκεκριμένη αλλεργία είναι κάτι πολύ κοινό σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τίποτε άλλο εκτός από ατυχία – σε περίπτωση που σε κάποιον αρέσουν πολύ οι ξηροί καρποί.

Στα 15 της, όμως, όταν ένα ακτινίδιο απείλησε σοβαρά τη ζωή της, φράζοντάς της την αναπνευστική οδό, η Suzanne έμαθε με σκληρό τρόπο ότι οι τροφικές αλλεργίες της ήταν πολύ πιο σοβαρές, και εκτείνονταν σε πάρα πολλά είδη φαγητών: περιλάμβαναν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αβγά, το λάδι, το ρίζι και το ψάρι. Τα τρόφιμά της τα κρατούσε πάντα σε ειδικό μέρος του ψυγείου, συσκευασμένα αεροστεγώς. Ο φόβος να έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε τροφή την οδήγησε να τρέφεται αποκλειστικά με ψωμί και νερό, μέχρι που ανακάλυψε ότι μπορούσε να τρώει άφοβα όσα burgers από τα Mc Donald’s ήθελε.

Όταν κάποιους μήνες πριν έμεινε έγκυος, οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι πιθανή χρήση αντισταμινικών θα έβλαπτε το μωρό, και ότι, επιπλέον, η εγκυμοσύνη θα επιδείνωνε τις αλλεργίες της. Τότε, η Suzanne αποφάσισε να θρέψει το έμβρυο με τη μοναδική τροφή που ήξερε ότι ήταν ασφαλής για εκείνη: τα Big Mac. Σαν θαύμα, μια μετά την άλλη οι εξετάσεις της έδειχναν ότι το μωρό αναπτυσσόταν φυσιολογικά, και ότι το βάρος της αυξανόταν με τους αναμενόμενους ρυθμούς. Όταν ήρθε η ώρα του τοκετού γονείς και μαιευτήρας έμειναν άφωνοι, αφού το νεογέννητο ζύγιζε 5,2 κιλά. Το αν η κληρονομικότητα θα “μεταβιβάσει” στον μικρό Harry τις αλλεργίες της μαμάς δεν είναι βέβαιο, αλλά ακόμα και τότε, θα έχει πάντα τα Big Mac.

Πηγή: iefimerida