banner ad

WORKOUT TIME

. January 21, 2021 . 0 Comments

Εύκολες & κατάλληλες ασκήσεις για την περίοδο της καραντίνας

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς

Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μας δυσκολεύει σε πολλούς τομείς και μας βάζει «φρένο» σε διάφορες ασχολίες και χόμπι που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Ένα από αυτά είναι και η γυμναστική, η οποία έχει πολύ θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στη υγεία και στο σώμα μας αλλά και στην ψυχολογίας και τη διάθεσή σας.

Παρόλα αυτά για όλα υπάρχει λύση κυρίως αν έχουμε όρεξη και θετική ενέργεια. Ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, κανένας δε μπορεί να μας απαγορεύσει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε, απλά μ’ έναν διαφορετικό τρόπο.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, έτσι ώστε να συνεχίσετε να είστε σε «φόρμα» και κατά τη διάρκεια της καραντίνας!

Ανεβοκατεβείτε γρήγορα σκάλες


Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής χρειάζεται μία πολύ καλή προθέρμανση, η οποία θα σας προφυλάξει από τυχόν τραυματισμούς. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες της πολυκατοικίας ή καλύτερα τους σπιτιού σας εάν υπάρχουν. Γενικά προτιμήστε τις από το ασανσέρ κάθε φορά που επιστρέφετε ή φεύγετε από το σπίτι. Δεν χρειάζεται βιασύνη, χρειάζεται προσοχή και συγκεκριμένο ρυθμό. Αυτή η άσκηση δεν θα τονώσει μόνο τα πόδια σας, αλλά θα βελτιώσει και την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Καθίσματα

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σας. Μοιράστε το βάρος σας στις φτέρνες, ανεβάζοντας ελάχιστα τα δάχτυλα των ποδιών σας. Πιέστε προς τα πίσω τους γλουτούς σας και χαμηλώστε σαν να πάτε να κάτσετε σε μια καρέκλα. Κατεβείτε μέχρι οι γλουτοί σας να είναι περίπου παράλληλοι με το έδαφος. Κρατήστε τον κορμό σας ίσως προς τα πάνω και μην αφήνετε τα γόνατά σας να περνούν μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Επαναλάβετε 8 φορές. Αν θέλετε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας εκτός από περισσότερες επαναλήψεις, προσθέστε βάρος είτε με βαράκια γυμναστικής αν έχετε, είτε με κάποιο άλλο αντικείμενο όπως μπουκάλια νερού. Μεγάλη προσοχή στη θέση των γονάτων σας για να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στις αρθρώσεις σας.

Χαιρετισμός στον ήλιο

Η γιόγκα είναι ίσως το πιο διαδεδομένο είδος γυμναστικής τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ εύκολο να εξασκηθείτε παντού, διότι κατά κύριο λόγο γίνεται με το βάρος του σώματος και με κάποια props, τα οποία μπορείτε να τα προσαρμόεσετε. Ο χαιρετισμός στον ήλιο αποτελεί μία από τις βασικές, αν όχι η βασικότερη, άσκηση στη γιόγκα. Μπορεί να σας φαίνεται απλή, αλλά δεν είναι, κι αυτό γιατί απαιτεί την κίνηση όλων των σημαντικών μυϊκών ομάδων του σώματός σας, συγκεκριμένο ρυθμό και πολύ καλό συγχρονισμό με την αναπνόη. Επίσης, ανοίγει το στήθος σας. Προσέξετε να έχετε τους ώμους σας χαμηλά, μακριά από τα αυτιά και σταδιακά θα νιώθετε οι εντάσεις της ημέρας να φεύγουν.

Κοιλιακοί

Μία από τις πιο συνηθισμένες ασκήσεις κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος. Μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και μόλις ξυπνήσετε, στο κρεβάτι σας. Οι συγκεκριμένοι μυς «παίζουν» πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση του σώματος, στη στάση του, ακόμα και στην ισορροπία μας. Βρείτε αυτούς που σας ταιριάζουν και ξεκινήστε να τους γυμνάζετε. Φροντίστε να ενδυναμώνετε όλους τους κοιλιακούς, τους κεντρικούς, τους κάτω και τους πλάγιους κάθε φορά, με την ίδια ένταση.

Σανίδα

Η απλούστερη άσκηση που ενδυναμώνει πραγματικά όλο το σώμα είναι η σανίδα. Όταν καταφέρετε να την κρατήσετε για ένα λεπτό, θα έχετε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα αντοχής. Στηριχτείτε στους αγκώνες σας ή στις παλάμες σας, ανάλογα το βαθμό δυσκολίας που επιθυμείτε, κρατήστε τους ώμους σταθερούς και μακριά από τα αυτιά, τη λεκάνη ίσια με τον κορμό και ευθυγραμμίστε τα γόνατά σας. Χρειάζεται να νιώθετε ότι χρησιμοποιείτε τους κοιλιακούς μυς για να μείνετε ακίνητοι στη στάση της σανίδας. Ξεκινήστε να χρονομετράτε και μείνετε σ’ αυτήν τη στάση όσο αντέχετε. Κάθε φορά προσπαθήστε να αυξάνετε 5 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *