banner ad

5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ

. January 23, 2021 . 0 Comments

Ιδανικά για να αλλάξετε γεύση μετά το φαγητό

Αν νιώθετε κι εσείς επιτακτική την ανάγκη για κάτι ελαφρύ και δροσερό μετά από ένα βαρύ γεύμα, τότε εμπιστευτείτε μας και φτιάξτε μια από τις παρακάτω συνταγές.

Γρήγορες, νόστιμες, εύκολες συνταγές γλυκών ό,τι πρέπει για να αλλάξετε γεύση μετά το γεύμα σας.

Συνταγή για Σορμπέ με λάιμ και βασιλικό
Εχουμε δει στο παρελθόν μια υπέροχη συνταγή για σορμπέ φράουλα, αλλά και για σορμπέ νεκταρίνι, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και μια υπέροχη συνταγή για σορμπέ λεμόνι:

Υλικά συνταγής για σορμπέ λεμόνι

400 ml κρύο νερό
10 λάιμ
20 γρ. φύλλα βασιλικού και 6 φύλλα για το γαρνίρισμα
20 γρ. στέβια (ή και περισσότερη αν θέλετε)

Σορμπέ με λάιμ
Εκτέλεση συνταγής για σορμπέ λεμόνι

Βάζουμε τη στέβια και το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Με το ειδικό εργαλείο της κουζίνας σας, βγάζουμε τη φλούδα από 2 λάιμ και την προσθέτουμε στο σκεύος. Αφήνουμε το νερό να βράσει με τα παραπάνω υλικά σε μέτρια φωτιά.
Απομακρύνουμε τις φλούδες από το σιρόπι και έπειτα, προσθέτουμε το χυμό από τα λάιμ (και των 10) στο σιρόπι. Βάζουμε και τα φύλλα βασιλικού και με ένα μίξερ χειρός τα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο με ανθεκτικό κάλυμμα στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά με το μπλέντερ.
Τοποθετούμε το μείγμα και πάλι στην κατάψυξη για τρεις ώρες. Το σορμπέ θα γίνει πιο λείο με αυτή την επανάληψη.
Πριν το σερβίρουμε, βάζουμε τις μπάλες σορμπέ σε ποτήρια και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.


Συνταγή για Κρέμα λεμονιού
Υλικά συνταγής για κρέμα λεμόνι

500 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. βούτυρο
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό

Κρέμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για κρέμα λεμόνι

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα ή διαφορετικά σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα, διαφορετικά για τουλάχιστον 4 ώρες.


Συνταγή για Δροσερό γιαουρτογλυκό
Εχουμε δει στο παρελθόν αρκετές συνταγές για γιαουρτογλυκό, με τη συνταγή για γιαουρτογλυκό με πεπόνινα ξεχωρίζει αλλά το παρακάτω είναι εξαιρετικό:

Υλικά συνταγής για δροσερό γιαουρτογλυκό

330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Μισό ανανά κομμένο σε καρεδάκια ή κάποιο άλλο φρούτο της αρέσκειάς σας

Δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά
Εκτέλεση συνταγής για δροσερό γιαουρτογλυκό

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού.
Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει υφή σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι τα καρύδια και το φρούτο και ανακατεύουμε.


Συνταγή για Crumble μήλου
Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνταγή για τριφτή μηλόπιτα :

Υλικά συνταγής για τη γέμιση

3 μεσαία μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Υλικά συνταγής για το crumble

175γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110γρ καστανή ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο
Υλικά συνταγής για το topping (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας βρώμη
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου

Crumble μήλου
Εκτέλεση συνταγής για το Crumble μήλου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα κομμένα μήλα μαζί με τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο .
Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και συμπληρώνουμε προαιρετικά τα υλικά του topping.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μήλα.


Συνταγή για δροσερό Επιδόρπιο με Μαστίχα
Υλικά συνταγής για δροσερό επιδόρπιο με μαστίχα

70γρ βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη – μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αν το θέλετε πολύ γλυκό
700ml γάλα πλήρες
2 μικρά κομμάτια μαστίχας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια για διακόσμηση

Επιδόρπιο με Μαστίχα
Εκτέλεση συνταγής για δροσερό γλυκό με μαστίχα

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν τα κομμάτια της μαστίχας και αφού διαλυθούν βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι.
Προσθέστε ένα φλιτζάνι από το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει το ζεστό γάλα και το μείγμα μας γίνει πηχτό.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μεμονωμένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο
Είναι υπέροχο να το σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής, ιδανικά σύκο ή κομπόστα.
Πηγή: iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *