banner ad

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΛΑΦΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;;;;

. April 3, 2021 . 0 Comments

4 εύκολες συνταγές για κάθε μέρα που δεν είναι σαλάτα

Πείτε «αντίο» στην απλή ομελέτα

Πρέπει να το παραδεχτείτε, η επιλογή του βραδινού μπορεί να φτιάξει ή και να καταστρέψει όλη την ημέρα σας. Δείπνα ρουτίνας, εύκολες παρασκευές με σύντομες διαδικασίες και παρόμοιες τροφές καθορίζουν συνήθως το dinner της κάθε ημέρας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο παραμένετε στην πραγματικότητα που έχετε χτίσει αλλά και πιστεύετε πως δε μπορείτε να απολαύσετε κάτι διαφορετικό και αρκετά γευστικό, ακόμη και στο σπίτι. 

Ακόμη και αν δεν το πιστεύετε, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε και να βγείτε από τα συνηθισμένα. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε 4 γεύματα που είναι ελαφρά, πεντανόστιμα και απόλυτα εύκολα ακόμη και για τους αρχάριους. 

Dairy-Free Broccoli Cheddar Soup

Υλικά:

  • 1-2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 4-5 φλιτζάνια μπρόκολο 
  • 1/2 μοβ κρεμμύδι 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι σέλινο 
  • 1 μεσαίο καρότο
  • 3/4 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 
  • 1-1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι θρεπτική μαγιά (διαλυμένη) 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι 
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά 
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο μαϊντανό 
  • λίγη καπνιστή πάπρικα 

Εκτέλεση: Ξεκινήστε προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 3-4 λεπτά, έως ότου γίνει ημιδιαφανές και αρωματικό. Προσθέστε τα βότανα και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε το σκόρδο, το μπρόκολο, το σέλινο και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βράστε τα όλα μαζί. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, τη διατροφική μαγιά και μερικά κομμάτια του σοταρισμένου μπρόκολου (περίπου 1/3 φλιτζάνι) σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλό και καλά συνδυασμένο. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε όλα να συνεχίσουν να σιγοβράζουν για περίπου 10 λεπτά περίπου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4-5 λεπτών, ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν όλα να πυκνώνουν. Επαναλάβετε αυτό το βήμα ξανά, εάν χρειάζεται. Για επιπλέον κρεμώδες αποτέλεσμα, πασπαλίζετε 1/2 φλιτζάνι vegan μοτσαρέλα, προαιρετικά. Μόλις πυκνωθούν και μαλακώσουν τα λαχανικά, αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Vegan Dan Dan Noodles

Υλικά: 

  • 1 φλιτζάνι καρύδια 
  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα ή καφέ μανιτάρια
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,
  • 2 πράσινα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 2 κ.σ. πάστα μαύρων φασολιών 
  • 3 πράσινα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι 
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 3 κ.σ. ξύδι ρυζιού 
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου 
  • 1/2 φλιτζάνι τσίλι 
  • 300 gr noodles

Eκτέλεση: Ετοιμάστε τη σάλτσα προσθέτοντας όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο βάζο ή μπολ. Χτυπήστε ελαφρά για να τα συνδυάσετε. Ετοιμάστε τα noodles ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο. Μεταφέρετε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τα καρύδια και αυξήστε τη θερμότητα στη μέση. Αφήστε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν για 10 λεπτά και μετά μετακινήστε τα συστατικά στην άκρη του δοχείου δημιουργώντας ένα άνοιγμα. Στην τρύπα στην κατσαρόλα, προσθέστε τα επιπλέον 3 πράσινα κρεμμύδια, τα επιπλέον 3 σκόρδα, τη σάλτσα σόγιας, την πάστα μαύρου φασολιού και το κρασί και αφήστε τα για 1 λεπτό πριν τα συνδυάσετε με τα υπόλοιπα συστατικά. Μαγειρέψτε τα πάντα για περίπου 6-7 λεπτά. Για να ετοιμάσετε κάθε μπολ, απλά προσθέστε μερικά noodles, σάλτσα και γαρνιτούρα. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε, πάνω με περισσότερα κρεμμύδια, τσίλι και σάλτσα. Απολαύστε το πιάτο ζεστό ή κρύο!

Dairy-Free Instant Pot White Chicken Chili

Υλικά: 

  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου 
  • 1-1/2 κιλά κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι 
  • 1-1/2 κ.σ. λάδι αβοκάντο 
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι 
  • 5 σκελίδες σκόρδο 
  • 200gr πράσινα τσίλι 
  • 1-1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη 
  • 1/2 κ.γ.
  • 1/8 κ.γ. καγιέν
  • 2 κουτιά λευκά φασόλια
  • 1 κουτί καλαμπόκι 
  • 1-1/2 κιλά τεμαχισμένο κοτόπουλο
  • 400gr ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 
  • 1/2 χυμός lime 
  • 2 κ.γ. αλάτι 
  • 200gr τυρί vegan κρέμας 

Εκτέλεση: Προσθέστε το νερό, το κοτόπουλο και τα αρχική μπαχαρικά σε μια χύτρα για 12 λεπτά. Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέστε πράσινα τσίλι και μπαχαρικά. Μαγειρέψτε για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέστε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το τεμαχισμένο κοτόπουλο, το ζωμό, το χυμό lime και το αλάτι. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα της σούπας, ανακατέψτε το τυρί κρέμα. Ανακατεύστε και τις 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο και όταν ολοκληρώσετε την ανάμειξη, γεμίστε προσεκτικά τη σούπα σε ένα μπολ και σερβίρετε με τα αγαπημένα σας toppings. 

Vegan Lasagna Soup

Υλικά: 

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους
  • 1 μέτρια πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κατσαρό λάχανο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας 
  • 2 κ.σ. μαγιά 
  • 1 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός 
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι 
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη 
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 
  • θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 6-8 φύλλα Lasagna, 
  • 1/2 φλιτζάνι vegan Μοτσαρέλα 

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις θερμανθεί, προσθέστε κρεμμύδια και σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή και αρωματικά. Προσθέστε πιπεριές και ντομάτες σε κύβους, ανακατεύοντας για περίπου ένα ή δύο λεπτά. Ακολούθως βάζετε τη θρεπτική μαγιά, το θαλασσινό αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το αποξηραμένο θυμάρι, τον αποξηραμένο βασιλικό, τη σκόνη σκόρδου και την αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύετε. Μόλις βράσει, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το λάχανο και τα φύλλα από τα λαζάνια, ανακατεύοντας απαλά για να τα ενσωματώσετε. Μειώνετε τη θερμότητα στη χαμηλότερη ρύθμιση και αφήνετε την να σιγοβράσει, περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις τα λαχανικά μαγειρευτούν πλήρως, αφαιρέτε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως σε μπολ με πασπάλισμα από vegan μοτσαρέλα. Τέλος, γαρνίρετε με αποξηραμένο μαϊντανό.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *