banner ad

ΜΠΟΥΡΑΝΙ

. March 10, 2021 . 0 Comments

Υλικά

Για τη ζύμη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι 
1 ματσάκι πράσινο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι άνιθος
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 αυγά
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
750 γρ. τυρί φέταΕκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε το ξίδι, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι καθώς το ζυμώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για μια ώρα ώστε να φουσκώσει. Αφού τη χωρίσουμε στη μέση, πλάθουμε τα δύο μέρη στο μέγεθος του ταψιού.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον δυόσμο και τον άνιθο σε μισό φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν τα υγρά του.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τέσσερα αυγά με το γάλα μαζί με το τυρί τριμμένο, τα προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά μας και ανακατεύουμε.
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλλο ζύμης και προσθέτουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το άλλο φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα.
Χτυπάμε το τελευταίο αυγό, αλείφουμε την επιφάνειά της και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη Κουζίνα», εκδόσεις Διάπλαση.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *