ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ

Date

Τι σου είναι οι πολιτικοί. Βασικά είναι επαγγελματίες. Ολοι τους. Πάνω απ’ όλα, η καριέρα και το ψωμάκι τους. Όχι σκέτο ψωμάκι. Βουτυράκι, χαβιαράκι και λοιπά κομψά.
Σωτήρες! Ολοι. Διότι λεφτά γι’ αυτούς πάντα θα υπάρχουν. Και ατιμωρησία. Επαθε τίποτα κανείς; Πλήρωσε κάτι; Του πήραν το σπίτι; Μπήκε φυλακή; Κύριοι όλοι. Τόσο, που βγαίνουν χωρίς ντροπή στα Κανάλια και επικρίνουν. Οπότε, σου λένε οι άλλοι, άντε μωρέ, μια αρπαχτή είναι, να την κάνουμε να τελειώνουμε.

Αλλωστε είναι τόσες πολλές οι βλακείες. Ξεχνά ο κόσμος, μπερδεύεται. Εχει κι αυτή τη σταθερότητα ο Ελληνας. Τη μια μέρα καταψηφίζει κάποιον, την επομένη τον φέρνει πίσω ως σωτήρα. Αν ρωτήσετε σήμερα 2 στους 3 πίνουν νερό στο όνομά του Σημίτη. 3 στους 3 θέλουν τον Καραμανλή. Τα βλέπουν αυτά οι πολιτικοί, σου λένε για όλους έχει ο Θεός.
Διασπάται το Αρμα Πολιτών. Απώλεια. Μεγάλη. Δεν θα κοιμηθώ μέχρι να μάθω πού θα πάει ο Γιομπαζολιάς. Ο Κουρουμπλής μάζεψε τους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ -αρνήθηκε ο Λιάνης- με σκοπό τη δημιουργία σοσιαλιστικής κίνησης. Σπίτια δεν έχετε; Παιδιά, εγγόνια, ένα play station να παίξετε. Ακου τώρα, ο Κουρουμπλής. Διαφορετικά θα πάνε ή με Τσίπρα ή με Κουβέλη. Μεγάλη επιτυχία. ΄

Και στο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται της ομαδούλας. Εχει αντιρρήσεις το «Αριστερό Ρεύμα». Αμα έχει ρεύμα κλείστε το παράθυρο να μην πουντιάσει ο Στρατούλης.
Και στο ΠΑΣΟΚ. Αρχίζουν οι ανταρσίες. Ταράχτηκαν από το γιαούρτι του Καστανίδη. Αύριο μπορεί να τους ρίξουν τσανάκα. Πονάει η τσανάκα. Σου ανοίγει το κεφάλι. Γύρισε το μάτι της Βασούλας. Αρχισε να κατεβάζει καντήλια. Στον Κεφαλογιάννη. Ο Μόσιαλος στο ρόλο του: «Δεν προγραμματίζεται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών». Αλήθεια λέει, μόνο που δεν τη λέει ολόκληρη. Εχουμε νέα κυβέρνηση. Γερμανική. Η οποία δεν χρειάζεται αντιπολίτευση. Ούτε ομαδούλες. Αυτά…

 

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα