ΔΑΝΙΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Date

Υψους 21 μ., με μοτίβο… τον κορωνοϊό

Τα αποκαλυπτήρια του υψηλότερου κάστρου στον κόσμο, κατασκευασμένου από άμμο, έγιναν στη Δανία.

Με ύψος 21,16 μέτρα, το κάστρο αυτό στο Μπλόκχους της βορειοδυτικής Δανίας έσπασε κατά 3,5 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ Guiness που κατείχε από το 2019 ένα παρόμοιο στη Γερμανία, που ορθωνόταν στα 17,66 μέτρα.

Περίπου πέντε τόνοι άμμου χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, που άντλησε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, τον Ολλανδό σχεδιαστή Βίλφρεντ Στάιγκερ, την έμπνευσή του από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Στάιγκερ, ένα ομοίωμα του SARS-CoV-2 τοποθετήθηκε ως κορώνα στην κορυφή του κάστρου για να δείξει πώς ο ιός «κυβερνά» τον κόσμο μας, μην επιτρέποντάς μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Όπως και άλλα μεγάλα κάστρα από άμμο, το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε ως πυραμίδα για να μην καταρρεύσει, ενώ στήθηκε γύρω του μια ξύλινη σκαλωσιά για να μπορέσουν οι περίπου 30 καλλιτέχνες να χαράξουν στην άμμο φιγούρες, διάσημα ορόσημα και σύμβολα, όπως ψαρόβαρκες, φάρους και σέρφερ.

Στην άμμο του κάστρου προστέθηκε και πηλός σε ποσοστό 10%, που εξασφαλίζει καλύτερη συγκόλληση, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, το πέρασαν με ένα στρώμα ειδικής κόλλας, για να αντέξει το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα.

Το φεστιβάλ κατασκευών από άμμο στο Μπλόκχους της Δανίας λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι.
Πηγή: iefimerida.gr


Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα