WORKOUT

Date

9 ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

Εντάξτε διαφορετικά προγράμματα στην καθημερινότητα σας και εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα

Η γυμναστική περιλαμβάνει πλήθος ασκήσεων και προγραμμάτων καλύπτοντας όλα τα γούστα για τον καθένα από εμάς, με μάλιστα την εξέλιξή της ανά τα χρόνια, ανακαλύπτοντας νέα ειδών workout. Οι περισσότεροι την επιλέγουν αποσκοπώντας να χάσουν τις επιθυμητές θερμίδες και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και συχνά για αυτό το λόγο ξεκινάνε και υιοθετούν το jogging. Σίγουρα, το τρέξιμο είναι μια άριστη επιλογή, η οποία προσφέρει θετικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνοντας το σώμα μας, αλλά τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που δεν το προτιμάτε; Σαφώς, θα πρέπει να συνδυάζουμε πολλές διαφορετικές ασκήσεις μαζί, αλλά παράλληλα να μας αρέσουν, για να μπορούμε να τις εκτελέσουμε στο μέγιστο με επιμονή και υπομονή. Επομένως, εμείς σας συγκεντρώσαμε ορισμένα είδη, με τα οποία με λίγα λεπτά άσκησης θα κάψετε μεγαλύτερο ποσοστό του τοπικού λίπους συγκριτικά με το τρέξιμο.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική cardio άσκηση, λόγω το ότι βοηθάει να εξελίξετε το συντονισμό και το συγχρονισμό του σώματός σας. Είτε στο σπίτι, στο γυμναστήριο είτε ακόμη και σε κάποιο πάρκο με άπλετο χώρο μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση, κατά την οποία προσπαθήστε να στοχεύσετε στα 100-120 πηδηματάκια το λεπτό, καθώς τότε το κάψιμο υπολογίζεται περίπου στις 13 θερμίδες.

Κολύμπι

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική επιλογή για την καύση θερμίδων, καθώς θα αποβάλλετε περίπου 409 και ταυτόχρονα είναι σωτήριο για την πρόληψη πολλών ασθενειών . Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ενδυνάμωση των μυών, αλλά ταυτόχρονα μας προστατεύει και από πιθανές ασθένειες, όπως διαβήτη, του εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλων μορφών καρδιακής ανεπάρκειας.

Kettlebell Swing

Μια βασική βαλλιστική άσκηση, η οποία εκτελείτε κρατώντας ένα βαρίδιο και με σταθερό ρυθμό το φέρνετε από τα γόνατα στο ύψος περίπου των ματιών και πραγματοποιείται είτε με δύο χέρια είτε με το ένα χέρι. Η άσκηση με kettlebells γυμνάζει την μεγάλη ομάδα των γλουτιαίων καίγοντας 20,2 θερμίδες το λεπτό. Εξαιρετικό cardio work out!

Battling Ropes

Μια δύσκολη άσκηση, ανεξάρτητα από το γεγονός πως φαίνεται πολύ ευκολότερη, η οποία σε συνδυασμό με προσεκτική διατροφή θα σας εκπλήξει. Καίει 10,3 θερμίδες το λεπτό, τις οποίες σίγουρα θα τις νιώσετε εκείνη την στιγμή.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο θεωρείται μια πολύ καλή προπόνηση, με οφέλη για την καρδιά, αλλά φυσικά και για την ενδυνάμωση των μυών και την απώλεια λίπους, καθώς ανάλογα βέβαια με την ένταση, όπως και στο τρέξιμο, θα κάψετε περίπου 614 θερμίδες. Η προσθήκη μερικών διαλειπόντων σπριντ κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική.

Aerobic

Από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να γυμναστείτε, καθώς συνοδεύεται από ευδιάθετη μουσική. Την περιλαμβάνουν στα προγράμματα των αιθουσών όλα τα γυμναστήρια και δεν είναι μόνο καλή για την καύση λίπους (ένα μάθημα 372 θερμίδες), αλλά και για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.

Προπόνηση στο ελλειπτικό

Τα ελλειπτικά μηχανήματα παρέχουν έναν καλό τρόπο άσκησης ολόκληρου του σώματος. Γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος (γάμπες, μηρούς, γλουτούς) και το άνω μέρος του σώματος (χέρια, πλάτη και θώρακα). Ως άσκηση χαμηλού αντίκτυπου, αποτελεί μια καλή επιλογή για γυναίκες που θέλουν να ανακτήσουν την φόρμα τους μετά την εγκυμοσύνη. Μια εξαιρετική επιλογή για να κάψετε περίπου 335 θερμίδες.

Burpees

Ξεκινήστε σε όρθια στάση και κατεβείτε, μπουσουλώντας με τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε σε στάση σανίδας. Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο σταθείτε ξανά όρθιες κι εκτελέστε ένα μικρό άλμα. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Είναι μία άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα -χέρια, κοιλιακούς, πόδια- , βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και καίει το λίπος, που όλες θέλουμε να ξεφορτωθούμε. Επιπλέον, απαιτεί αντοχή και δύναμη και εκτελείται με την βοήθεια ελάχιστου ή καθόλου εξοπλισμού. Με τα Burpees χτίζεται μύες σε όλο το σώμα, και χάνετε έως και 10 θερμίδες ανά λεπτό, ανάλογα με την ένταση.

Tabata Jump Squats

Η άσκηση διαρκεί 4 λεπτά και έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρώσετε οκτώ γύρους από 20 δευτερόλεπτα squats και φυσικά με διάλειμμα των 10 δευτερόλεπτων για να ξεκουράζεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψετε 13,4 θερμίδες το λεπτό!

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα