Η απώλεια του περιττού βάρους αποτελεί ένα σοβαρό θέμα, το οποίο χρειάζεται μια πλήρη σωστή καθοδήγηση, την οποία οφείλετε να ακολουθείτε πιστά και με μεγάλη προσοχή. Βέβαια, όσο και αν προσπαθείτε σίγουρα θα υπάρχετε και εσείς που δεν ανταμείβεστε από τον κόπο σας και ενώ περιμένετε με ανυπομονησία να δείτε αλλαγή στη ζυγαριά σας, αυτό δεν πραγματοποιείται. Σαφώς, σε τέτοια περίπτωση μη κάνετε το λάθος να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε, αλλά αφιερώστε χρόνο για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει με το σώμα σας. Εμείς συγκεντρώσαμε 7 λόγους, οι οποίοι έχουν αντίκτυπο στο να μην είναι εφικτό να χαθεί το λίπος, που πιθανόν να μη γνωρίζατε και να σας κρατούσαν πίσω όλο αυτό το διάστημα της προσπάθειάς σας.

Για ποιους λόγους δεν χάνουμε βάρος;

Δεν καταναλώνετε αρκετή ποσότητα νερού

Η είσπραξη 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, η οποία αρχίζει 10 λεπτά μετά την κατάποση, κορυφώνεται στα 30-40 λεπτά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 1 ώρα. Σύμφωνα με παρόμοιες έρευνες, εάν πίνουμε 1.5 λίτρο νερού ημερησίως, αυτό μπορεί να βοηθήσει. Τα ποτήρια που αντιστοιχούν ημερησίως είναι περίπου στα 8-10, εκτός και αν γυμνάζεστε ή είναι περίοδος του καλοκαιριού που αφυδατωνόμαστε. Επίσης, ένα κόλπο να μειώσετε με το νερό την όρεξη για φαγητό είναι να πίνετε ένα ποτήρι ακριβώς πριν φάτε, καθώς θα γεμίσει το στομάχι σας.

Η χρήση φαρμακευτικής αγωγής

Στην περίπτωση που ακολουθείτε και παίρνετε ειδικά σκευάσματα για την υγεία σας, όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά, αυτά πολλές φορές εμποδίζουν να λειτουργήσει σωστά ο μεταβολισμός, συνεπώς είναι αδύνατο να χάσετε βάρος. Εάν συμβαίνει αυτό, συμβουλευτείτε αποκλειστικά και μόνο το γιατρό σας για το πώς μπορείτε να κινηθείτε και μην πάρετε καμία πρωτοβουλία.

Ανεπάρκεια ποσότητας φρούτων και λαχανικών

Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά περιλαμβάνουν φυτικές ίνες και βιταμίνες απαραίτητες για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, οι φυτικές τους ίνες επιδρούν στην μείωση του λίπους, αυξάνουν τον κορεσμό, ενώ οι βιταμίνες που περιέχουν σε μεγάλο βαθμό μαζί με τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το μεταβολισμό. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η επιθυμία για φαγητό και να μην καταναλώνετε παραπάνω ποσότητα τροφής.

Προσθέτετε πιο πολύ από όσο χρειάζεται αλάτι

Εάν δεν το γνωρίζετε, μάθετε πως το αλάτι αυξάνει σημαντικά το αίσθημα της πείνας, συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής θερμιδικής μας πρόσληψης, αλλά πέρα από αυτό αποθηκεύεται και ως κατακράτηση υγρών, το οποίο μεταφράζεται στο σώμα μας ως κυτταρίτιδα, που σαφώς δεν επιθυμούμε. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε αυτό, όπως πατατάκια, ενώ στα πιάτα σας μη ξεπερνάτε μια συγκεκριμένη ποσότητα νατρίου την ημέρα, που πρακτικά σημαίνει 1,5 κουταλιά του γλυκού αλατιού συνολικά.

Μην αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά

Το ασβέστιο που περιλαμβάνουν επιδρά στη συσσώρευση λιποκυττάρων, επιταχύνοντας τη λιπόλυση, γι αυτό προτιμάται να τρώτε καθημερινά είτε γάλα, τυρί, γιαούρτι, τα οποία θα σας βοηθήσουν να γίνει η απαραίτητη πρόσληψη ασβεστίου, που θα ρυθμίσει το μεταβολισμό σας.

Μένετε νηστικοί

Με αυτόν τον τρόπο δεν δύναται να χάσετε βάρος, καθώς η παράληψη βασικών τροφών, σας στερεί βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, τα οποία διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην σωστή κυκλοφορία της τροφής.

Αντιμετωπίζετε πιθανόν ορμονικές διαταραχές

Δύο από αυτές είναι η ινσουλινοαντίσταση και ο υποθυρεοειδισμός. Αρχικά, η πρώτη συμβαίνει όταν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά, αντί να πέφτουν σε φυσιολογικά επίπεδα 1-2 ώρες μετά από ένα γεύμα. Αυτή η επιπλέον ινσουλίνη διεγείρει τα κύτταρα του οργανισμού να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια σε μορφή γλυκόζης και τελικά να τη μετατρέπουν σε λίπος. Πραγματοποιήστε μια εξέταση καμπύλης ζαχάρου για να φανεί όποιο τυχόν πρόβλημα, ώστε με τον γιατρό σας να βρείτε την σωστή λύση.

Από την άλλη, η δεύτερη είναι μια κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκή ποσότητα θυρορμονών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο μεταβολισμός να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς και να είναι αδύνατον να κάψετε λίπος. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία και με τακτικούς ελέγχους θα καταφέρετε να ισορροπήσετε την κατάσταση.

Πηγη: glow.gr

Print Friendly, PDF & Email