ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΕ ΕΥΑΤΕ ΜΟΥ!

«Καναπέ μου, καναπέ μου, δεύτερέ μου εαυτέ μου». Αγαπημένε μου καναπέ. Δεν έχεις παράπονο. Από την Παρασκευή το βράδυ που ξεκίνησε η κακοκαιρία σε τιμώ δεόντως. Μεταξύ μας, έχεις γίνει ο καλύτερός μου φίλος. Αδελφός.

Και τι δεν περνάμε μαζί. Πρέπει να πιαστεί ο πισινός μου για να σε προδώσω με το κρεβάτι. Ποιος το περίμενε. Να γίνω σκλάβος του καναπέ. Αντί να πέσω στα ναρκωτικά, έπεσα σε σένα. Μη σου πω ότι είσαι χειρότερο ναρκωτικό. Αλλά… μ’ αρέσει. Μου προσφέρεις άνεση, πολιτισμό, ασφάλεια, Δ.Π.Α. Και ’γω κάνω «απαπά» με τα δελτία ειδήσεων. Δεν σε πειράζει να το πω και στους άλλους! Είμαστε επαναστάτες. Είσαι όμως και προστατευτικός. Την Κυριακή ας πούμε.

Ηθελα να κατέβω στην πλατεία του νησιού με τους Αγανακτισμένους. Με καταιγίδα. Εντάξει, αγόρασα στολή για τη βέσπα, μέχρι βατραχάνθρωπο κάνω.

Ξαφνικά, έγινες αναπαυτικότερος, πιο μαλακός. Και ’γω, πιο μαλάκας. Απαπά, πού να τρέχω τώρα, μου είπαν ότι έγιναν και κατολισθήσεις, μην αποκλειστώ, άσε. Αλλωστε κανείς δεν πήγε. Και στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, δεν ήταν να πεις κοσμοπλημμύρα. Θέλει και ο Αγανακτισμένος την ηλιοφάνειά του. Επειτα, επαναστατήσαμε στον Λαζόπουλο. Ταράχτηκες καναπέ μου. Μ’ έκανες φραπέ. Στ’ άρματα, στ’ άρματα. Ειδικά εκεί που είπε ο Πετρίδης «είμαι σύμφωνη», «η συμφωνία του Βελουχιώτη», γίναμε. Αέρα, αέρα, έριξα κι ένα γιαούρτι στον αγαπημένο μου πολιτικό, σκατά έγινε το σαλόνι, η δε τηλεόραση, χιονοδρομικό κέντρο.

Τα έχει αυτά η επανάσταση. Απώλειες. Ναι μωρέ, μια χαρά. Περιμένουμε να βρέξει θαύματα. Να πνιγεί η κυβέρνηση, να γίνουν αυξήσεις από μόνες τους, να βγουν οι τράπεζες πόρτα – πόρτα «πάρτε πίσω τους τόκους». Τόκο τόκο ο αργαλειός μου. Αργαλειό λέμε τη μαλακία. Που αν πουλάγαμε καναπέ μου τα υφαντά στην Αράχοβα, σε σαλέ θα σε είχα τώρα. Αχ, αν δεν είχα και σένα… όσο θα σ’ έχω βέβαια. Στο είπα; Σε καλοβλέπει η τράπεζα. Οχι μόνο σου. Μαζί με το σπίτι. Κι άμα σε χάσω, που σκατά θα κάνω τις επαναστάσεις;