Υλικά (για 10 σουβλάκια)

300 γρ. μπούτι αρνίσιο
200 γρ. μελιτζάνες
30 γρ. εσαλότ
1/2 κ.γλ. σόγια σος
25 γρ. κόκκινες πιπεριές (σε κυβάκια)

Sauce vierge
20 γρ. εσαλότ
40 γρ. ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
5 φυλλαράκια δυόσμου
4 γρ. μαϊντανός
1 ντομάτα (χωρίς σπόρους και κομμένη σε κυβάκια)
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Παρασκευή

Κόβουμε το κρέας και τις μελιτζάνες σε κύβους. Κατόπιν, ψιλοκόβουμε τα εσαλότ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο (σιγανή φωτιά). Περνάμε από τηγάνι τα κυβάκια του κρέατος και της μελιτζάνας σε ελαιόλαδο (δυνατή φωτιά). Αναμιγνύουμε σε βαθύ σκεύος τα εσαλότ, τους κύβους του κρέατος, τη σόγια σος και τις πιπεριές, και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Περνάμε σε σουβλάκια το κρέας και τις μελιτζάνες (από δύο κύβους κρέατος και δύο μελιτζάνας σε κάθε σουβλάκι).

Sauce vierge
Ψιλοκόβουμε τα εσαλότ, το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τα κυβάκια ντομάτας και το κύμινο, και τα ανακατεύουμε καλά.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email