ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Date

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;

Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την υγεία μας, σύμφωνα με την Dailymail. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε φορτίο με ρούχα περιέχει 100 εκατομμύρια e.Coli!

«Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής» τονίζει η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Οι ανησυχίες της Bloomfield προέρχονται από μια γερμανική μελέτη που έδειξε ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες ήταν γεμάτα με τον ιό του σταφυλόκοκκου, στον οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς!

Πηγή: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα