Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για πρασόπιτα χωρίς φύλλο που θα σε ενθουσιάσει.

Είναι αλήθεια ότι απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά από μία μοσχομυριστή πίτα. Οι πίτες άλλωστε αποτελούν από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές αν ψάξετε τις online συνταγές. Με χόρτα, σπανάκι, μανιτάρια, ντομάτες, κολοκύθι, με φύλλο ή χωρίς, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.

Η συγκεκριμένη συνταγή που βρήκαμε στο Instagram είναι πρασόπιτα χωρίς φύλλο και είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό με σαλάτα, αλλά ακόμα και για απογευματινό σνακ.

Aς δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι μέχρι να καλύψει τον πάτο. Παράλληλα ρίχνουμε τα πράσα και περιμένουμε να αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το νερό να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε πάλι λίγη ποσότητα νερού και ανακατεύουμε. Λίγο πριν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το λάδι. Όταν εξατμιστεί τελείως το νερό και μείνει μόνο το λάδι, συνεχίζουμε κανονικά τη συνταγή.

Ξεχωριστά ανακατεύουμε καλά τα αυγά και το γιαούρτι με την προσθήκη σόδας πρώτα στο γιαούρτι για να αφρίσει. Σε αυτά προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αλεύρι σίτου ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Το μείγμα που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο προστίθεται στα κρύα πράσα, ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το μείγμα σ ένα ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ετοιμη!

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ xrysoskoufaki.gr.

Πηγη: bovary.gr