Υλικά

500 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, brown, πορτομπέλο)
300 γρ. πατάτες baby
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα καθέτως σε έξι κομμάτια
6 σκελίδες  σκόρδο κομμένες σε φετάκια
2 φούχτες φρέσκια ρόκα πλυμένη και στεγνωμένη
Ελαιόλαδο
Ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε με τη φλούδα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε ολόκληρα τα μικρά και κόβουμε σε κομμάτια τα μεγάλα. Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα πορτσίνι τα αφήνουμε να μαλακώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε σκεπασμένα με ζεστό νερό για 1 ώρα και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα υλικά σε λεκάνη (εκτός από τη ρόκα), ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τα τακτοποιούμε σε βαθύ πυρίμαχο ταψί με καπάκι, που μπαίνει στον φούρνο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, να πάρουν χρώμα. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό. Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Βάζουμε το κάλυμα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγη: athinorama.gr