ΚΑΨΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Date

Εάν έχεις να βγεις έξω από το καλοκαίρι, είναι ώρα να πας μια βόλτα και να κάνεις την αεροβική σου άσκηση. Όταν ανεβοκατεβαίνεις ανηφόρες και κατηφόρες (σε αντίθεση με το περπάτημα στο διάδρομο σε κλίση 0%), οι γλουτοί και τα πόδια σου πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά. Η επιπλέον προσπάθεια δε σμιλεύει μόνο το κάτω μέρος του σώματος, αλλά αυξάνει και την καύση θερμίδων (μέχρι και 50%).

Κι αν αυτό δεν σου αρκεί για να περπατήσεις έξω, διάβασε κι αυτό: έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση σε εξωτερικό χώρο ενισχύει σημαντικότερα τη διάθεση απ’ ό,τι η άσκηση σε γυμναστήριο. Ποιος ξέρει; Ίσως νιώσεις τόσο χαρούμενη που να επαναλάβεις το πρόγραμμα – και να διπλασιάσεις την καύση θερμίδων!

Σχεδίασε μια διαδρομή 2,5-3,5 χλμ. (δες σε ένα διαδικτυακό χάρτη τις πιθανές διαδρομές) ή πήγαινε σε ένα χώρο πεζοπορίας με ενδείξεις χιλιομετρικών αποστάσεων. Το μυστικό είναι οι ανηφόρες – φρόντισε το πρόγραμμά σου να έχει μια ανηφόρα με κλίση 5% τουλάχιστον ανά 5 λεπτά. Θα κάνεις εναλλαγές με 5 λεπτά περπάτημα (σε γρήγορο ρυθμό, ακόμη και σε ανηφόρα) και 1 λεπτό καθίσματα στο ένα πόδι (δες την Απαραίτητη Άσκηση). Όταν περπατάς σε ανηφόρα, σφίγγε τους κοιλιακούς σου, ανασήκωνε το στήθος σου και επικεντρώσου στο κάψιμο που νιώθεις στους γλουτούς. Όταν περπατάς σε κατηφόρα, στήριζε το βάρος σου στις φτέρνες και προσπάθησε να μη γέρνεις μπροστά. Χαλάρωσε και σχεδίασε την επόμενη διαδρομή!

Πηγή: shape.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα