“ΜΑΧΕΣ” ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Καταναλωτές από την ηπειρωτική Κίνα πηγαίνουν στο Χονγκ Κονγκ (αποικία που έχει πλέον ενταχθεί στην κινεζική επικράτεια χωρίς αλλαγή οικονομικού καθεστώτος) για την προμήθεια εισαγόμενου γάλακτος, αφού φοβούνται για την ασφάλεια των προϊόντων που παράγονται στην Κίνα.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά από κυριολεκτικά «μάχη», ανάμεσα σε δύο κινέζους που προσπάθησαν να αγοράσουν πάνω από τρεις κονσέρβες με γάλα, που είχε θέσει ως πλαφόν, κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Ένα τουλάχιστον άτομο χτυπήθηκε στο κεφάλι με κονσέρβα γάλακτος, και όπως ανέφερε αστυνομικός, σε άλλα πέντε άτομα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες για μικρότερα τραύματα. Τα άτομα θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της επίθεσης.

Τα καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ έχουν μειώσει τον αριθμό των κονσερβών για κάθε αγοραστή, αφού Κινέζοι πελάτες εφορμούν για να πάρουν προμήθειες, καθώς δεν θέλουν να αγοράσουν εγχώριο βρεφικό γάλα λόγω της ανησυχίας για μόλυνση με μελαμίνη.

Σχετικά αναφέρεται πως έξι βρέφη είχαν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 300.000 είχαν πληγεί από μολυσμένο γάλα σε σκόνη το 2008. Η μελαμίνη χρησιμοποιείται, για να αποκρύψει την παραπλανητική αραίωση του γάλακτος, καθώς δίνει ώθηση στο προφανές περιεχόμενο σε πρωτεΐνη.

Οι κονσέρβες γάλακτος για μωρά, που εισάγονται από τη Δύση, πωλούνται στην Κίνα σε διπλάσια τιμή από ό,τι στο Χονγκ Κονγκ, βοηθώντας το διασυνοριακό εμπόριο.

Πηγή: tet-a-tet.gr