ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Από τα σουπερμάρκετ θα πωλούνται στο εξής τα γάλατα της πρώτης βρεφικής ηλικίας, τα οποία σήμερα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία. Πρόκειται για τα γάλατα με τα οποία τρέφεται το μωρό το πρώτο εξάμηνο της ζωής του.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας κ.κ. Μ. Χρυσοχοϊδης και Α. Λοβέρδος ανέφεραν ότι η απελευθέρωση στην πώληση του πρώτου βρεφικού γάλακτος θα συμπιέσει την τιμή κατά τουλάχιστον 20%.
 
Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη δύο μέρες μετά τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκ. Ξυνίδη από το βήμα της Βουλής. «Πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πωλείται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας», είχε πει ο κ. Ξυνίδης.
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αναφέρουν ότι για το θέμα αυτό έχει ήδη αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Απόφαση 492/664/29-6-1995- Υπόθεση C391/92). Προσθέτουν ότι ανάλογη είναι και η θέση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).