banner ad

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ LIGHT

. December 8, 2011 . 0 Comments

Υλικά

 
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη light
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ασπαρτάμη
1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
 
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ασπαρτάμη
2/3 κούπας μέλι
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
 
Με τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200°C. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
Πηγή: www.dietstories.gr
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *