ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Date

Μαζική ταφή για τους εκατοντάδες νεκρούς από την τροπική καταιγίδα Ουάσι οργανώθηκε στο νησί Μιντανάο. Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι οι σοροί θάβονται, αφού πρώτα τοποθετηθεί σε αυτές σημάδι για μελλοντική αναγνώριση.

Οι Αρχές βιάζονται να θάψουν τις σορούς, επειδή βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Περισσότερα από 650 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και 800 ακόμα αγνοούνται. Η θάλασσα εξακολουθεί να ξεβράζει σορούς και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

Στρατιώτες και διασώστες πραγματοποιούν επιχείρηση διάσωσης, ωστόσο ακόμα δεν έχουν μεταβεί σε απομακρυσμένες περιοχές, από τις οποίες πέρασε η καταιγίδα. Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό. Περίπου 35.000 άτομα μένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς.

Έντονες επικρίσεις δέχονται οι Αρχές για τις προειδοποιήσεις τις οποίες εξέδωσαν πριν την καταιγίδα και οι οποίες, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν τους είχαν προετοιμάσει ότι το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουάσι θα ήταν τόσο καταστροφικό.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα