ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΦΕΤΟΣ

Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, κι έτσι οι τελευταίοι εκδρομείς θα ταξιδέψουν με μεγαλύτερη άνεση. Αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα δυτικά της χώρας και κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς οι θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Σάββατο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι έχουν εξασθενίσει.

Στην Αττική, υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 9 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια είναι 2 με 3 βαθμούς
χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ λίγα χιόνια είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 6 βαθμούς.

Στη Χαλκιδική προβλέπεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός (-10 βαθμοί Κελσίου).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες θα υπάρχουν νεφώσεις και την Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, στη Θράκη, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές στα πεδινά χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στο Ιόνιο καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα
ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα είναι ισχυρός.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Μακεδονίας και παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στα δυτικά κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά και επέκταση των φαινόμενων στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στα βόρεια και δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 έως 6 μποφόρ και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.