ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Date

Ενα νέο παιδί σκοτώθηκε. 23 χρονών. Ποδοσφαιριστής στο νησί. Σ’ ένα δρόμο – δολοφόνο που τον άφησαν στην τύχη του δολοφόνοι πολιτικοί του νησιού. Σε έναν τοίχο που πήρε κι άλλη ζωή πριν από δυο χρόνια. Κλαίει το νησί, ο δρόμος όμως θα παραμείνει ως έχει.
Βαρέθηκα τόσες μέρες να βρέχει. Μπήκε υγρασία στο μυαλό μου. Εβρεχε, σταματούσε. Μόλις ανεβαίνω στη βέσπα, βρέχει. Μήπως να το κάνω επάγγελμα; Βροχοποιός. Θέλετε βροχή; Ο Πυριόχος με τη βέσπα του. Βροχόπτωση εξασφαλισμένη.
Κάνει κρύο. Ψωφόκρυο. Κασάτοι γίναμε. Κι ένας αέρας να σφυρίζει. Λίγος κόσμος στους δρόμους, ελάχιστοι στα μπαράκια. Περασμένα μεγαλεία τραγουδώντας τα να κλαις. Οσοι πήγαν, ένα ποτό και τέρμα. Ούτε λόγος για δεύτερο. Η γάτα έπαθε πνευμονία. Ιδια εγώ. Για πολλά Χριστούγεννα ήμουν στο κρεβάτι με γρίπες, πνευμονίες και άλλα τέτοια γκούχου, γκούχου.
Τρίτη έβγαλε ήλιο. Λαμπρό. Τα χωριά της Πελοποννήσου φαίνονται πεντακάθαρα. Μέχρι Παρνασσό βλέπω. Το Μεσολόγγι… πιάτο. Το κρύο όμως… κρύο. Επεσε ο αέρας. 27 Δεκεμβρίου. Τέλος χρόνου.
Με αγχώνει το κλείσιμο κάθε χρονιάς. Νομίζω ότι πρέπει να κλείσω εκκρεμότητες. Για κλείσιμο λογαριασμών ούτε λέξη. Ποιος κλείνει λογαριασμούς σήμερα. Εδώ δεν μπορούν να κλείσουν τον Εφραίμ. Κάπου, δεν έχει σημασία. Τα πιτσιρίκια έχουν μηδενικές εισπράξεις στα κάλαντα. 8 στα 10 επέστρεψαν με άδειες τσέπες. Βρίσκω υπερβολική την αντίδραση των μεγάλων. Ούτε 10 λεπτά; Ολοι υπήρξαμε παιδιά, όλοι είπαμε κάλαντα. Ντροπή!
Η τηλεόραση έπαιζε μόνο αηδίες. Συναγωνίστηκαν τα κανάλια ποιο θα παίξει τη χειρότερη ταινία. Οποιο επεισόδιο είχε χριστουγεννιάτικο δένδρο βρήκε θέση στο πρόγραμμα. Από σίριαλ περασμένων δεκαετιών. Μιζέρια! Πάλι καλά που η κρατική έδειξε «Μαίρη Πόπινς». Επίσης νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δίνουμε συμβουλές αδυνατίσματος. Η φουρνάρισσα μου είπε ότι μείναν’ απούλητα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Μετά την Πρωτοχρονιά θα βάλει σε προσφορά ακόμα και τις βασιλόπιτες. Α, και κάτι άλλο. Λιγόστεψαν τα ευχητήρια SMS στα κινητά. Ξένοι, για πάντα ξένοι.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα