ΕΥΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ: “… ΔΕΝ Μ΄ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…”

Ξεκίνησε την καριέρα της από εκπομπές lifestyle περιεχομένου, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά γυναικεία πρόσωπα του δελτίου ειδήσεων του Ant1.

Γιατί αρνήθηκες να συμμετάσχεις στο Dancing on ice, αλλά και παλιότερα στο Dancing with the stars;

Πρόκειται για τα εντυπωσιακότερα shows της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. Η άρνησή μου είχε να κάνει, όμως, με την υποχρέωσή μου στο δελτίο ειδήσεων, καθώς τα Σαββατοκύριακα παρουσιάζω τα κεντρικά δελτία. Θα ήταν λοιπόν πρακτικά δύσκολο να βρίσκομαι συγχρόνως σε δύο γεωγραφικά σημεία και με εκ διαμέτρου αντίθετο styling, μαλιστα. Ετσι, το έβγαλα αυτομάτως από τη σκέψη μου. Το συζήτησα βέβαια με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Στρατή Λιαρέλλη, διότι αφορά παραγωγή του καναλιού, αλλά ουσιαστικά ήταν ειλημμένη η απόφασή μου.

Εχει αλλάξει τη ζωή σου η κρίση; Εχεις, π.χ., δεχθεί μείωση στις αποδοχές σου;

Νομίζω ότι δεν υπαρχεί κανένας εργαζόμενος στα ελληνικά media που να μην έχει δεχθεί μείωση. Στην καθημερινότητά μου, έχω μειώσει ορισμένα έξοδα, που, αποδείχθηκαν περιττά, συνεχίζω, όμως, με οργανωμένο προγραμματισμό, να προσφέρω στο παιδί μου όσα θεωρώ ότι του χρειάζονται, χωρίς υπερβολές, αλλά και χωρίς στερήσεις ουσίας.

Θεωρείσαι και είσαι από τα πολύ καλά παιδιά του χώρου. Πόσο… καλό ήταν τελικά αυτό για την καριέρα σου;

Ιδιαιτέρως καλό. Γιατί σημαίνει οτι δεν με αλλοτρίωσε όσο θα μπορούσε ο χώρος της τηλεόρασης και η καθημερινή μου τηλεοπτική έκθεση τα τελευταία 11 χρόνια. Κι έως σήμερα δεν μετάνιωσα ποτέ που δεν ξεπέρασα τα όριά μου.

Πώς ισορροπείς τη δύσκολη καθημερινότητα ως γυναίκα καριέρας με τον απαιτητικό ρόλο της μητέρας;

Δύσκολα! Ο ρόλος της μητέρας δεν εχει ωράρια. Ασε που κουβαλάς τις έγνοιες μαζί σου σε μόνιμη βάση. Οταν π.χ. για αρκετές ημέρες η Ελλάδα βίωνε δραματικές ώρες μέχρι να σχηματίσει κυβέρνηση συναίνεσης, δεν μπορούσα εύκολα να διαχωρίσω για το αν έπρεπε να αγχωθώ περισσότερο για την ίωση που ταλαιπωρούσε τον γιο μου ή για το ποιος θα αναλάβει πρωθυπουργός…

Ως δημόσιο πρόσωπο, πώς έχεις καταφέρει να διαφυλάξεις την προσωπική σου ζωή;

Με υγιή τρόπο! Δεν μπορεί να εργάζομαι στην τηλεόραση και να βλέπω κάμερα και να… «στρίβω» ή να απαξιώνω. Σέβομαι τη δουλειά του συναδέλφου, απαντώντας σε ερωτήματα και χαμογελώντας, και έτσι με σέβεται και εκείνος. Τροφή για να εισχωρήσουν στα προσωπικά μου δεν έχω δώσει, έτσι και τα media δεν έχουν εισχωρήσει σε βαθμό που θα θεωρούσα αδιάκριτο και ενοχλητικό.

Η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη έχει σπουδάσει φιλολογία, είναι παντρεμένη με τον πολιτικό συντάκτη του Αντ1 Δημήτρη Κοτταρίδη και έχουν ένα παιδί. Διατηρεί το site www.mother.gr για όλες τις απορίες των σύγχρονων μαμάδων.

Πηγή: Εθνος και στην δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου