ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Τη τελευταία του πνοή άφησε το κοριτσάκι από τη Λιβύη, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εκτεταμένες βλάβες στους πνεύμονες εξαιτίας της μόλυνσής του με τον ιό Α(Η1Ν1).

Στο μεταξύ, και καθώς αναμένεται να αυξηθεί η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας, οι γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι, που είχε ηλικία μόλις 7 ,5 μηνών, είχε έρθει στην Ελλάδα  με βαριά συμπτώματα. Αρχικά νοσηλευόταν στην Λιβύη, όπου οι γιατροί δεν είχαν διαγνώσει ότι νοσούσε από τον ιό A(H1N1) με επακόλουθο να λάβει λάθος φαρμακευτική αγωγή.

Στο «Αγία Σοφία» νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά οι γιατροί είχαν εντοπίσει σοβαρές βλάβες στους πνεύμονές του, γεγονός που τους έκανε απαισιόδοξους για την εξέλιξή της υγείας του.

Στο μεταξύ, σημάδια βελτίωσης δείχνει το τελευταίο 24ωρο μία γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία επίσης έχει μολυνθεί από τον ιό Α(Η1Ν1) και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.