banner ad

ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ

. January 31, 2012 . 0 Comments

 

ΥΛΙΚΑ:
1 κότσι
μυρωδικά
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
μαραθόσπορο

ΥΛΙΚΑ για το ξινολάχανο:
200 γρ. κόκκινο λάχανο κομμένο
200 γρ. λευκό λάχανο κομμένο
1 κρεμμύδι
1 ξινόμηλο
1 ποτήρι λευκό κρασί (50 γρ.)
1 κύβο μυρωδικών
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι μαραθόσπορο
1 κουταλιά βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε όλα τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο και αλοίφουμε το κότσι καλά. Στη συνέχεια τυλίγουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 4 – 5 ώρες πάνω σε σχάρα. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το λάχανο και μόλις μαλακώσει προσθέτουμετο ξινόμηλο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον κύβο καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *