Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ

Μας τον πιέζουν. Τον μισθό. Κατώτατος στα 600 ευρώ. Ναι, ας γελάσω. Με 600 ευρώ σήμερα θεωρείσαι υψηλόμισθος. Νιάρχος. Μη σας πω Καραμπέρης προ σύλληψης. Οι μισθοί είναι ανέκδοτο. Κάτι τετρακοσάρια ωρομίσθιων πέφτουν, κάτι 5 ευρώ γιατί τα υπόλοιπα παρακρατούνται κι εμεις φωνάζουμε για τα 600 ευρώ. Τάχα θα γίνουμε Λετονία. Εδώ στη Λετονία φοβούνται μήπως γίνουν Ελλάδα.

Ο μισθός μας ανέβασε πίεση επειδή τον έριξαν στην υπόταση. Εχει τάσεις καθόδου και τάσεις καθόλου. Εργαζόμενη σε νοσοκομείο πήρε μηδενικό εκκαθαριστικό μισθού. Πάλι καλά που δεν της είπαν «πέρασε από το Ταμείο να μας πληρώσεις επειδή δούλεψες». Είσαι μισθωτός, πληρώνεις. Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αν είσαι μεγαλοοφειλέτης, στη χειρότερη περίπτωση μπαίνεις φυλακή αλλά δεν πληρώνεις. Ο μισθός όμως σήμερα, σε τιμωρεί. Παρακρατούνται τα πάντα πριν τον κρατήσεις στο χέρι σου. Προπληρώνεις. Κι αν τον Απρίλη π.χ. απολυθείς, δεν παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Τελείωσε. Μας αποτελειώνουν. Οι λογαριασμοί έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Κάνουν πισωλογαριασμό. Καμία σχέση με οργασμό. Χαράτσι, ξανά χαράτσι, κάτι άλλα, κάτι που δεν τα καταλαβαίνουμε, κάτι άλλα που παρακρατούνται πριν βρεθείς κρατούμενος, χέστηκαν έχεις δεν έχεις, δουλεύεις δεν δουλεύεις. Αρκεί να μας δουλεύουν αυτοί. Μέχρι το καλοκαίρι οι μισοί θα έχουμε χάσει τα σπίτια μας. Ερχεται κι αυτό. Αλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο. Ετσι ο Γερμανικός Οργανισμός Πρόνοιας θα στέλνει τους συνταξιούχους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων, σε μια χώρα που αμφιβάλλω αν θα συνεχίσει να λέγεται Ελλάδα. Μπορεί να ονομαστεί Νέα Γερμανία. Οπως έχουμε εμείς Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια και τυρί Φιλαδέλφεια. Η Νέα Γερμανία θα έχει φθηνό υπηρετικό προσωπικό, από πρώην Ελληνες μετανάστες στη Νέα Γερμανία. Κι αν είσαι καλός σκλάβος θα υπηρετείς στο πρώην σπίτι σου, έτσι ρε παιδί μου για να θυμάσαι τι μαλακίες έκανες όταν ψήφισες.