ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα! Κι όμως, ο γάμος δεν εξαφανίζει το πάθος! Δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ζευγάρια που καταφέρνουν να διατηρούν το ρομαντισμό τους πολλά χρόνια μετά το μυστήριο του γάμου.

Κάποια από αυτά, μάλιστα, δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε σχετική έρευνα προκειμένου να αποδείξουν ότι ο γάμος δεν σκοτώνει πάντα τον έρωτα. Χρησιμοποιώντας την απεικονιστική μέθοδο εγκεφάλου (μέσω της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας), οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν τα συγκεκριμένα ζευγάρια κοιτούσαν μια φωτογραφία του αγαπημένου τους, οι εγκέφαλοί τους «φωτίζονταν» με τον ίδιο τρόπο που «φωτίζονταν» εκείνοι των πρόσφατα ερωτευμένων ζευγαριών.

Επίσης, οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονταν με την εμμονή και το άγχος «φωτίζονταν» λιγότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες των νέων ζευγαριών, ενώ, αυτές που συνδέονταν με την ηρεμία ήταν περισσότερο δραστήριες.

Σύμφωνα με κάποιους άλλους ερευνητές, βέβαια, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα ζευγάρια να έχουν ζήσει κάποια σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους. Μπορεί όμως όταν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω έρευνα να βρίσκονταν απλώς σε μια καλή φάση της ζωής και… του έρωτά τους. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το πάθος μπορεί να μην είναι συνέχεια «παρών», μπορεί όμως να έχει τη δύναμη να αναγεννάται!

Πηγή: myworld