ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ…

Το περίφημο Kodak Theater που φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια τις τελετές απονομής των βραβείων Όσκαρ δεν θα ονομάζεται πια Kodak. Η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με το θέατρο. Άγνωστο παραμένει εάν τα Όσκαρ θα συνεχίσουν να διεξάγονται εκεί.

Ο λόγος για την απόφαση της Eastman Kodak Co. είναι οικονομικός. Η εταιρεία είχε υπογράψει μία συμφωνία 74 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να δώσει στο θέατρο το όνομά της. Εξαιτίας, όμως, των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, η Kodak αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία μέχρι να ανακάμψει.

Οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρείας δήλωσαν πως τα πλεονεκτήματα για την εταιρεία είναι μικρά σε σχέση με το κόστος που απαιτείται για να ονομάζεται το θέατρο Kodak. Η εταιρεία στην οποία ανήκει το θέατρο δεν είναι υποχρεωμένη να αφαιρέσει το Kodak από την πρόσοψή του πριν από τις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των βραβείων.

Από το 2002 το «παλάτι των Όσκαρ», χωρητικότητας 3.300 θέσεων, φιλοξενούσε τις τελετές απονομής των βραβείων.

Βρίσκεται στη γωνιά της Hollywood Boulevard και της Highland Avenue, μόλις ένα τετράγωνο απόστασης από το περίφημο Roosevelt Hotel όπου διεξήχθη η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων το 1929.