banner ad

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ: “ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ!”

. March 10, 2012 . 0 Comments

Σε μια εποχή οπου το κέντρο της Αθηνας μυρίζει ακόμα δακρυγόνα, εκείνη καταφέρνει με τον ενθουσιασμό της να μας προσφέρει μια μικρή απόδραση μέσα από τη μουσική παράσταση με τίτλο «Μπαχάρι, κανέλλα και γιορτή»

Σε αφήσαμε στη μικρή σκηνή του «Gazarte» και σε βρίσκουμε να αλωνίζεις τη σκηνή του «Παλλάς». Ποια είναι, αλήθεια, η «συνταγή» του απόλυτου sold out;

«Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι περιέχει αυτός ο ήχος της φωνής που κρατά ζωντανή, αναλλοίωτη τη σχέση με τον κόσμο εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Μάλλον η αλήθεια!»

Οπου και να βρίσκομαι, επικοινωνώ με τον ίδιο τρόπο, με αγάπη και συγκίνηση, σεβασμό και τρυφερότητα. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί στη ζωή μου τι περιέχει αυτός ο ήχος της φωνής που κρατά ζωντανή, αναλλοίωτη τη σχέση με τον κόσμο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ποια δύναμη έξω από τον εαυτό μας, ποιον μαγικό μαγνήτη. Μάλλον η αλήθεια. Αυτή η πολύχρονη επαφή δεν έχει ποτέ τυποποιημένη δόση. Υπέρτατη χαρά στη ζωή του καλλιτέχνη είναι η συνεχής επικοινωνία με το κοινό, η ανανέωσή του αλλά και οι απαιτήσεις του. Ολα είναι στον αέρα, τίποτα δεδομένο, όλα κρέμονται σε μια υπέροχη κλωστή, αυτό το νήμα που είναι η ζωή του καλλιτέχνη και η σχέση με το κοινό.

«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» ο τίτλος της παράστασης. Δεν είναι εύκολο σε μια εποχή όπου μας πνίγουν τα δακρυγόνα να φτιάχνει κανείς δουλειά με άρωμα τόσο ονειρικό…

Σκοτεινή όντως η εποχή που διανύουμε και θολή, μέσα από τα δακρυγόνα της αδικίας, της ατιμωρησίας και του οικονομικού πολέμου, μέσα από το «χάνω και βρίσκω τον εαυτό μου».

Ενώσαμε τη διάθεσή μας με λίγα εκλεκτά μπαχάρια, αρώματα μουσικά, ζεστή διάθεση και διαλέξαμε αυτό τον συμβολικό τίτλο. Μαζί μας παίζουν υπέροχοι μουσικοί με παραδοσιακά όργανα, ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Κραουνάκη, του Μπρέγκοβιτς, του Αντύπα και της Ρεμπούτσικα. Παρελθόν και παρόν ζυγίζουν το συναίσθημα, ρυθμοί συναντιούνται από όλες τις γειτονιές του ελληνισμού με ευαισθησία και δύναμη. Επίσης, παίζουμε και ολοκαίνουργα τραγούδια από το CD που θα κυκλοφορήσει τέλος Μαρτίου σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «Για πού τραβάς, ελπίδα».

Στιγμές έμπνευσης για την Αλκηστη Πρωτοψάλτη παρέα με τους δημιουργούς που τη συνοδεύουν στις νέες μουσικές της διαδρομές, με κύρια ονόματα αυτά του Στέφανου Κορκολή και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Στιγμές έμπνευσης για την Αλκηστη Πρωτοψάλτη παρέα με τους δημιουργούς που τη συνοδεύουν στις νέες μουσικές της διαδρομές, με κύρια ονόματα αυτά του Στέφανου Κορκολή και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Πώς ήταν η συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα;

Με την Ευανθία επανεκκινήσαμε τη σχέση μας έπειτα από 30 χρόνια. Η γλυκόπικρη γεύση της εποχής μάς ένωσε ακόμα περισσότερο. Η Ευανθία είναι πολυτάλαντη, φιλόξενη, καλή φίλη, ένα ελεύθερο πουλί που πετά στον ελληνικό ουρανό με χρώματα της Ανατολής. Μπαχάρι κανέλλα και γιορτή ενάντια στα spreads, στο psi, στα «κουρέματα» και στα «χτενίσματα», ό,τι ήθελε η ψυχή μας το βγάλαμε και το παρουσιάσαμε.

Δοκιμάζουν τις αντοχές μας!

Ενα ακριβό «Γλυπτό» -όπως και ο τίτλος ενός από τα νέα σου κομμάτια- η Ελλάδα μας, το οποίο θέλουν πολύ να το γκρεμίσουν, να το διαλύσουν. Πόσο σε πικραίνει αυτό και πόσο σε πεισμώνει;

Δοκιμάζουν τις αντοχές μας!

Είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την πατρίδα μου και θα το τραγουδώ παντού. Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μας έχει απαξιωθεί ανεπανόρθωτα! Ακόμη και σήμερα, που όλα φαίνονται χαμένα, υπάρχουν δύο Ελλάδες μέσα στην Ελλάδα. Υπάρχει αυτή που μας οδήγησε στην άσχημη αυτή κατάσταση που ζούμε, υπάρχει όμως και εκείνη που δημιουργεί, διακρίνεται και ξεχωρίζει παγκόσμια. Νομίζω ότι δοκιμάζουν τις κοινωνικές και ψυχικές αντιστάσεις μας. Αλλά μέσα απ’ το χάος γεννιέται η ζωή. Είμαι αισιόδοξη και πάντα ελπίζω. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση, με καθαρή σκέψη και δουλειά θα κάνουμε την Ελλάδα θα ακουστεί ξανά σε όλο τον πλανήτη με τη φήμη, τη δόξα και το φως που της αξίζει.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μετά το Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής, στις 4 Μαρτίου επ’ ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα δώσουμε ένα ρεσιτάλ στην Κωνσταντινούπολη με τον Στέφανο Κορκολή, προσκεκλημένοι του Πατριαρχείου. Μέσα στον Μάρτιο βγαίνει το νέο cd με τιτλο «Για πού τραβάς, ελπίδα». Στις 13 και 14 Μαρτίου δύο τελευταίες παραστάσεις στο Παλλάς. Ενώ τον Ιούνιο, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του διεθνούς cd του Μάριου Φραγκούλη, θα συμμετέχω σε κάποια ρεσιτάλ του στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2012 θα πραγματοποιήσω συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με την αγαπημένη Ευανθία.

Πηγή: Έθνος και στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *