banner ad

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

. March 21, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα

40 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. λευκό ξηρό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .

Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.

 

Πηγή: vita.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *