ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η Αμερικανική Εταιρία Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, ο ανδρικός πληθυσμός στις ΗΠΑ ενδιαφέρεται περισσότερο από ποτέ για την πλαστική χειρουργική για λόγους καλαισθησίας, σε μια χώρα που εξέρχεται από την ύφεση και όπου οι μεγαλύτερες γενιές νιώθουν ανταγωνιστικά απέναντι στις νεότερες.

Στη μελέτη διαπιστώνεται ότι οι αισθητικές επεμβάσεις στους άνδρες αυξήθηκαν κατά 2% το 2010 σε σχέση με το 2009, κατά μέσο όρο, ενώ επιπλέον έκαναν λίφτινγκ σε ποσοστό 14% και επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε ποσοστό 7%.

Συνολικά 1,1 εκατ. Αμερικανοί κατέφυγαν στην αισθητική χειρουργική το 2010, έναντι 11,5 εκατ. Αμερικανίδων (91%).

Τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν μια τάση στους άνδρες ηλικίας 40 έως 54 ετών που αποτελούν την πλειοψηφία όσων υποβλήθηκαν σε επανορθωτική χειρουργική για αισθητική αποκατάσταση το 2010.

«Περισσότερο από ποτέ η γενιά αυτή των ανδρών αγωνιά για την εμφάνισή της και ανταγωνίζεται τους νέους», εξηγεί ο πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρίας Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, Φίλιπ Χεκ.

«Δεν το είχα συναντήσει ποτέ στο παρελθόν, άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους ψάχνουν για άλλη λέγοντας ότι πρέπει να κάνουν κάτι για να φαίνονται νεότεροι και να μείνουν στις επάλξεις».

Το 2010 η πιο συνήθης επέμβαση στους άνδρες ήταν η ρινοπλαστική, μετά η βλεφαροπλαστική και η λιποαναρρόφηση και ακολούθησαν οι επεμβάσεις για τη μείωση του στήθους και προσθετικής μαλλιών. Επίσης 10.900 άνδρες έκαναν λίφτινγκ.