banner ad

ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ: “… ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ…”

. June 10, 2012 . 0 Comments

Είναι ηθοποιός, παρουσιάστρια, στυλίστρια μόδας. Είναι μια εκπληκτική performer. H καλύτερη στο είδος της. Το μεγάλου ατού, βέβαια, της Ματθίλδης Μαγγίρα είναι ότι είναι άκρως δημιουργική έχοντας να προτείνει προτάσεις σε κάθε τομέα, με τον οποίο ασχολείται. Το «μυστικό» τώρα πια κρύβεται στο www.mathildimaggira.com και σε επιλεγμένα καταστήματα όπου θα βρείτε τις «άνετες» και οικονομικές λύσεις για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

* Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια, όταν δημιουργήσατε την πρώτη σας συλλογή. Πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη;
«Εψαχνα στην αγορά να βρω εμφανίσεις για την παραλία, έτσι, όμως, όπως τις είχα στο μυαλό μου. Ρούχα που θα είχαν την άνεση αλλά και τη φινέτσα που ζητούσα. Δεν βρήκα αυτό που ήθελα κι έτσι τα σχεδίασα κι έβαλα τη μητέρα μου να τα ράψει. Τότε, γεννήθηκε και η ιδέα να φτιάξω μια συλλογή από beach wear πράγματα. Η καλή μου φίλη, η σχεδιάστρια Ελενα Παύλου, με ενθάρρυνε και αποφασίσαμε από κοινού να δουλέψουμε και να υλοποιήσουμε την ιδέα».

* Τελικά, δε σας βγήκε η συλλογή μόνο beach wear αλλά προχωρήσατε και σήμερα ‘ντύνετε’ όλες μας τις ώρες.
«Ξέρετε, η δημιουργία σε παρασέρνει να επεκταθείς, να προχωρήσεις, να προσθέσεις κι δημιουργήθηκαν κι άλλες σειρές από ‘έξυπνα ρούχα’».

* Γιατί τα λέτε «έξυπνα ρούχα»;
Διότι η σειρά εκτός από χρώμα, άνεση, κομψότητα, ήρθε να δώσει και οικονομία αφού μ’ ένα κομμάτι μπορείς να κάνεις ακόμη και τέσσερις εμφανίσεις. Εκτός βεβαίως από τα ολομέταξα που φοριούνται βράδυ, τα άλλα ρούχα είναι για όλη την ημέρα».

* Επιμένετε στην ποιότητα των υλικών σε σχέση με την τιμή;
«Πολύ. Δεν διαπραγματεύομαι την ποιότητα. Τα υλικά θέλω να είναι ότι πιο υγιές για το δέρμα. Προσωπικά δεν μπορώ να φορέσω ένα ρούχο που θα είναι με ακρυλικό. Κατά συνέπεια δεν διανοούμαι ότι θα φτιάξω από ανάλογο υλικό, για τις πελάτισσές μου».

* Είναι δύσκολη εποχή για shopping;
«Είναι. Όσο οικονομικές τιμές κι αν υπάρχουν στ μαγαζιά, οι εποχές είναι δύσκολες. Όμως, όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τη δημιουργικότητα και το πάθος για κάτι που πιστεύεις».

* Ακολουθείτε τη μόδα;
«Όχι στενά. Δεν μ’ ενδιαφέρει να κάνω ό,τι κάνουν οι άλλοι. Πού ήταν η μόδα όταν εγώ έψαχνα να βρω συγκεκριμένα πράγματα που θα κάλυπταν την αισθητική μου; Η ανάγκη να δημιουργήσω την κολεξιόν ξεκίνησε όταν βρήκα ελλείψεις στα μαγαζιά και αποφάσισα να τις καλύψω, μέσα από τη δική μου συλλογή».

* Ποια είναι η τάση των χρωμάτων για το καλοκαίρι;
«Τα ζωντανά υπέροχα χρώματα, όπως το κίτρινο. Τα floral σε υπέροχα καθαρά σχέδια είναι κι αυτά σημαντικό μέρος της κολεξιόν, όπως και τα βαμβακερά πλεκτά».

* Σας λείπει η τηλεόραση;
«Πιο πολύ θα έλεγα ότι μου λείπει το θέατρο. Ισως γιατί στην τηλεόραση έχω κάνω πολλά πράγματα και σε πολλούς τομείς. Πέρα από αυτό βλέπω ότι η μικρή οθόνη περνάει μια κρίση προσπαθώντας να καταλάβει και η ίδια πού θα πάει. Το τοπίο της δεν είναι ξεκάθαρο. Αν δε μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να βρει νέο δρόμο και στόχο πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα κατατροπωθεί από το internet».

* Τη σημαντικότερη ευκαιρία στην τηλεόραση, σας την έδωσε ο Λαζόπουλος;
«Ο Λάκης μού έδωσε την ευκαιρία κι εγώ την άρπαξα. Το μεγαλύτερό του δώρο ήταν που μου έδωσε ελευθερία κινήσεων. Μ’ άφησε να «αναπνεύσω» και να βγάλω όλο μου το δημιουργικό, στους ρόλους που μου εμπιστεύθηκε».

* Αποφασίσατε για το καλοκαίρι, να κάνετε θεατρική παράσταση περιοδεύοντας στην περιφέρεια…
«Με τη Ζέτα Δούκα, τον Παναγιώτη Πετράκη και τον Μάκη Δελαπόρτα θα περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου».

* Στη ζωή σας όλα τα κάνετε «πολύ». Τι αισθανθήκατε ότι βάλατε σε δεύτερη μοίρα;
«Τον εαυτό μου. Τα «έξω» όλα, φτιάχνονται. Το «μέσα» είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί. Όταν ανακάλυψα, όταν συνειδητοποίησα πόσο πίσω είχα αφήσει τον εαυτό μου, άλλαξα. Εκανα πολλή δουλειά γιατί αντιλήφθηκα πως για να είναι οι δικοί μου άνθρωποι καλά, πρέπει να είμαι πρώτα εγώ, ώστε να μπορώ να τους μεταφέρω την ηρεμία και τη θετική μου αύρα».

Πηγή: Αδέσμευτος Τύπος και στη δημοσιογράφο Αθηνά Στάμου

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *