banner ad

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ

. June 11, 2012 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ:
5 μήλα καθαρισμένα
1 κ. σούπας κανέλα
5 κ. σούπας ζάχαρη
100γρ. καρύδια τριμμένα
400 γρ. αλεύρι
1 κ. σούπας μπεϊκιν πάουντερ
1 κ. γλυκού αλάτι
180 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά
80 γρ. χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε τα μήλα, τις 5 κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υγρά στοιχεία σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα στέρεα υλικά(αλεύρι, μπεϊκιν, αλάτι και τις βανίλιες) και ενσωματώνουμε καλά. Τέλος βουτυρώνουμε μια φόρμα, βάζουμε την μισή ζύμη, μισά μήλα, μισή ζύμη, μισά μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *