Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΣ

Date

Τον αναζητάτε παντού! Δεν το βρίσκετε πουθενά! Η ατζέντα του είναι πάντα τόσο φορτωμένη από δραστηριότητες και υποχρεώσεις που αδυνατεί να βρει χρόνο για τη σχέση σας. Κι όμως, ορκίζεται ότι σας αγαπά…

Πάλι τα ίδια! Για μία ακόμα φορά ακύρωσε το ραντεβού σας επιμένοντας ότι κάτι σημαντικό προέκυψε. Τη μία έχει σύσκεψη στο γραφείο, την άλλη επίσκεψη στον οδοντίατρο. Την μία πρέπει να πάει τον σκύλο στον κτηνίατρο και την άλλη το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Αληθινά γεγονότα ή απλές δικαιολογίες; Οι ανασφάλειές σας εκτοξεύονται στα ύψη καθώς κάποια στιγμή δεν μπορείτε παρά ν’ αναρωτηθείτε: Μήπως μ’ αποφεύγει; Και πάνω που είστε έτοιμη να το πιστέψετε, ένα καυτό ραντεβού έρχεται για να σας διαψεύσει.

Μα πως γίνεται ενώ είναι δεσμευμένος απέναντί σας, τις περισσότερες φορές να καταλήγετε να βγαίνετε μόνη με τις φίλες σας; Μα γιατί τέλος πάντων είναι τόσο δύσκολο να βρεθείτε μαζί;

Παραδέχεστε βέβαια ότι είναι εξαιρετικά πολυάσχολος! Τα απογεύματα πηγαίνει στο γυμναστήριο. Τις Παρασκευές παίζει μπάλα με τα φιλαράκια του. Την Κυριακή τρώει στη μητέρα του. Και θεωρείται πραγματικό κατόρθωμα αν καταφέρει μεσοβδόμαδα να περάσει απ’ το σπίτι σας. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να καταλήξετε στο κρεβάτι και στη χειρότερη να σας καληνυχτίσει με τη δικαιολογία ότι είναι φοβερά εξουθενωμένος.

Στην περίπτωση λοιπόν που διατηρείτε σχέση με έναν άνδρα, ο οποίος μόλις μετά βίας καταφέρνει να σας αφιερώσει το 10% απ’ το συνολικό του χρόνο θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερή αν καταφέρνετε να τον δείτε πιο συχνά από μια φορά την εβδομάδα!

Που καιρός για έρωτες!

Πριν οδηγηθείτε ωστόσο σε βιαστικά συμπεράσματα, οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι δεν είστε η μόνη. Όλο και περισσότερες γυναίκες, ισχυρίζονται ότι, ναι, έχουν βρει τον ιδανικό σύντροφο, μόνο που αυτός είναι πολύ απασχολημένος για να βρίσκεται δίπλα τους! Στην πραγματικότητα η σχέση με τον κύριο πολυάσχολο είναι σύμπτωμα της εποχής.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες μπορεί να είναι:

• Ο ρυθμός της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγορος που συχνά δεν προφταίνουμε να αφιερώσουμε χρόνο στη σχέση μας.

• Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής και οι αυξημένες απαιτήσεις στην εργασία, μας εξαντλούν σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο και δεν μας επιτρέπουν να βρεθούμε όσο συχνά θα θέλαμε.

• Τα ανεβασμένα επίπεδα του στρες και τα ποικίλης φύσεως προβλήματα σαμποτάρουν την ερωτική μας διάθεσή μας.

Ποιος είναι;

Ο κύριος πολυάσχολος ανήκει στην ηλικιακή γκάμα των 25 έως 35 χρόνων χωρίς να αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος. Είναι συνήθως ιδιαίτερα πετυχημένος στον εργασιακό χώρο, φοβερά κοινωνικός και δημοφιλής στο φιλικό του περιβάλλον, διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένειά του και συνήθως φροντίζει να επιδίδεται με εξαιρετικές επιδόσεις, σε διάφορα σπορ κατά τον ελεύθερο χρόνο του. Αυτό το τελευταίο, ο ελεύθερος χρόνος δηλαδή, φαίνεται ότι είναι μάλλον το ευαίσθητό σημείο του. Αν μάλιστα είναι διαζευγμένος με παιδιά, ο ελεύθερος χρόνος του ελαχιστοποιείται.

Η εργασιομανία και ο αγώνας για κοινωνική άνοδο μπορεί να είναι η βασική αιτία για το γεγονός ότι ένας άνδρας δεν αφιερώνει στη σύντροφό του τόσο χρόνο όσο εκείνη θα ήθελε. Κι αυτό γιατί ο άνδρας ανταποκρίνεται περισσότερο στο μοντέλο που του λέει να δουλέψει, να κερδίσει τα προς το ζην και ν’ ανέβει κοινωνικά, μια προοπτική που έχει αρκετές απαιτήσεις, μα που του προκαλεί λιγότερο άγχος απ’ το κενό που ίσως αισθάνεται, επειδή δεν ξέρει πώς ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της συντρόφου του. Πολλές φορές όμως ένας άντρας καταλήγει να είναι πολυάσχολος όχι λόγω του τρόπου ζωής αλλά επειδή δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με το ταίρι του ή να δεσμευτεί συναισθηματικά. Και αυτό το τελευταίο είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιώσετε αν έχετε αποφασίσει να επενδύσετε χρόνο και συναισθήματα στη σχέση μαζί του.

Η παγίδα του σεξ

Πολλές φορές και μόνο επειδή μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, σας κάνει ν’ αμελείτε το γεγονός ότι είναι απαραίτητο, πέρα απ’ το σεξ, να περνάτε και κάποιο ποιοτικό χρόνο μαζί ως ζευγάρι, προκειμένου να λειτουργήσει ικανοποιητικά η σχέση. Κι όμως είναι λάθος να στηρίζεστε αποκλειστικά στο σεξ, για να επιβεβαιώσετε την ύπαρξη μιας σχέσης. Το να βλέπεστε μόνο για να περάσετε μερικές στιγμές ερωτικού πάθους, σίγουρα δεν είναι υγιές. Το σεξ δεν αρκεί, για να κρατήσετε ζωντανή μια σχέση.

Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι το σεξ επιβεβαιώνει τη δέσμευση με τον καλό τους. Στην πραγματικότητα όμως όταν μία σχέση υπάρχει μόνο μέσα απ’ την ερωτική συνεύρεση και όταν μάλιστα αυτή προκύπτει σε αραιά διαστήματα, κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί γρήγορα να οδηγηθεί στη φθορά ή στο χωρισμό ακριβώς επειδή στερείται ποιότητας. Σκεφτείτε το λίγο: Το να βρισκόσαστε στο σπίτι του ενός ή του άλλου, δεν είναι πάντα ιδιαίτερα συναρπαστικό. Στόχος σας είναι να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να μοιραστείτε ξεχωριστές εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί!

Είμαι κι εγώ εδώ!

Αν πραγματικά θέλετε να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο με το ταίρι σας είναι σημαντικό να θέσετε εγκαίρως κάποιους κανόνες όσον αφορά στη σχέση σας. Γι’ αυτό:

1. Μη δέχεστε να βγείτε ραντεβού της τελευταίας στιγμής. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο οι γυναίκες να συναινούν σ’ αυτή την κακή συνήθεια των ανδρών. Αντίθετα κανονίστε απ’ την αρχή της εβδομάδας την έξοδο του Σαββάτου. Με αυτό τον τρόπο, θα του δείξετε πόσο σημαντικό είναι να βρεθείτε μαζί, χωρίς όμως να σας θεωρεί δεδομένη.

2. Εστιάστε το ενδιαφέρον σας πέρα απ’ το σεξ και στο χρόνο που περνάτε μαζί ως ζευγάρι, ο οποίος επιβάλλεται να είναι ποιοτικός. Οργανώστε μια μικρή απόδραση, μια βραδινή έξοδο, ένα ξεχωριστό γεύμα. Μπορείτε ακόμα να φροντίσετε να μοιράζεστε περισσότερο χρόνο κάνοντας μαζί ένα χόμπι, μια δραστηριότητα ή ένα σπορ.

3. Ένας διάλογος κατά τον οποίο και οι δύο θα αναλύσετε ποιες είναι οι προτεραιότητες αλλά και οι προσδοκίες σας απ’ τη σχέση μπορεί ν’ αποδειχθεί ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

4. Μην συμβιβάζεστε με μία κατάσταση που δεν σας ικανοποιεί. Είναι σημαντικό να διεκδικήσετε αλλά και να διαπραγματευτείτε το χρόνο που θέλετε να περνάτε μαζί. Φροντίστε να τον ενημερώσετε πόσο σημαντικό είναι για σας να μοιραστείτε προσωπικές στιγμές μαζί του και ότι οποιαδήποτε αναβολή θα σας απογοητεύσει αφάνταστα.

5. Αν πραγματικά είναι τόσο δύσκολο να βρει χρόνο για τον ραντεβού σας στην ατζέντα του ίσως είναι καιρός ν’ αναρωτηθείτε αν είναι προτιμότερο να του πείτε αντίο αντί να χάνετε εσείς άλλο πολύτιμο χρόνο μαζί του.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα