ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΠΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

– Ο κ. Ράπανος αναφέρει πως τελικά το πρόβλημα υγείας που είχε δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως
– Αύριο παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο κ. Ράπανος
– Διαψεύδει ο Παπαδήμος μία πιθανή υπουργοποιησή του στο Οικονομικών

Τελικά, όπως έγινε γνωστό αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας ο Βασίλης Ράπανος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, κάνει σαφές πως παραιτείται και δεν επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Στην ουσία δεν αποτελεί παραίτηση γιατί δεν είχε ορκιστεί ως υπουργός, αλλά για μία επιστολή στην οποια αναφέρει την πρόθεσή του να μην υπουργοποιηθεί.

Την επιστολή αυτή ο κ. Σαμαράς τη διάβασε και την έκανε αμέσως δεκτή και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο κ. Ράπανος επικαλείται τους λόγους υγείας. Άλλωστε ο κ.Ράπανος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Ράπανος ευχαριστεί τον κ. Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του και του κάνει γνωστό πως η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, έδειξε πως το πρόβλημα της υγείας του δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και πως μετά από συζήτηση που είχε με τους θεράποντες γιατρούς, φαίνεται πως δεν θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του με πληρότητα και επάρκεια.

Μάλιστα, ο κ. Ράπανος δηλώνει πως στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα είναι στη διάθεση του κ. Σαμαρά να βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΠΑΝΟΥ

Στην επιστολή παραίτησης, ο κ.Σαμαράς απαντά με μία άλλη επιστολή που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πέρα όμως από τα προβλήματα υγείας, ο κ. Ράπανος είχε ζητήσει έμπειρους οικονομολόγους να σταθούν δίπλα του. Όμως και τα 2 πρόσωπα που είχε ζητήσει αποφάσισαν να μην εμπλακούν στην πολιτική και αυτό μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που δεν δέχθηκε τελικά να υπουργοποιηθεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη φυσικά, οι φήμες οργιάζουν για το ποιός θα αναλάβει το δύσκολο έργο του υπουργού Οικονομικών. Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν και εκείνο του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ωστόσο το διαψεύδει καθότι δεν θα επιθυμούσε να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του κ. Σταύρου Δήμα και του κ. Ζαννιά, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν να τοποθετηθεί κάποιος από το εσωτερικό του κόμματος.
ΠΗΓΗ Newsit.gr