ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Date

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες μανιτάρια λευκά
50 γρ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βασιλικό
θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκού μέλι
λίγο σαφράν
2 κούπες ζωμό λαχανικών ζεστό
1 κούπα ρύζι για ριζότο
1/ κούπα λευκό κρασί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνουμε μέχρι να ξανθίσει ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σωτάρουμε λίγο ακόμη και ρίχνουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε ανακατέυοντας. Σβήνουμε αρχικά με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το ζωμό λίγο αλάτι (ανάλογα με πόσο αλμυρό ζωμό έχουμε) το σαφράν και το θυμάρι. Το αφήνουμε να βράσει κατά διαστήματα ρίχνουμε καυτό τι ζωμό λίγο λίγο ώστε να μελώσει. Θα χρειαστεί αυτή η διαδικασία περίπου 12-15 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν το ριζότο χυλώσει αλλά το ρύζι να κρατάει ελαφρώς στο δόντι. Σε αυτή τη φάση κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τέλος αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίρονταςμε μια φούντα βασιλικού και ένα ντοματίνι χαραγμένο για τέσσερα.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα