ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…

Ετσι, λίγο ψυχρά να άκουγες τις υποσχέσεις, λίγο αποστασιοποιημένα, θα καταλάβαινες. Ηταν δυνατόν να ήταν όλα τόσο εύκολα; Θα ερχόταν η τρόικα και θα της έλεγαν «άντε από δω μωρή άπλυτη, σιγά που θα σε πληρώσω»; Διότι αν ήταν έτσι, θα το λέγαμε και ’μεις. Αλλά η τρόικα είναι τρεις νέοι, τρεις φίλοι, τρία παιδιά που λέει και το τραγούδι. «Μωρή» δεν τους λες. Ούτε καν «μωρή κοντούλα λεμονιά». Ψηλοί είναι, κι από κει πάνω… αγναντεύουν.

Εγώ ανησύχησα όταν άρχισε τα επαναστατικά ο Βενιζέλος. Οκ, γνωρίζω ότι το λίπος δημιουργεί παρενέργειες, δεν σε φτάνει όμως στο σημείο η δεξιά σου να χαστουκίζει την αριστερά σου.

Δεν γίνεται να υπογράφεις κοτζάμ Μνημόνιο και μετά να μου λες για τις Παρασκευής το γάλα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί βγήκε το μάτι του Σαμαρά. Τέλος πάντων, μέχρι να έρθει η τρόικα, λέοντες όλοι. Χτένιζαν τη χαίτη και ένα και δύο του Κυρίου δεηθώμεν! Του κυρίου Ράιχενμπαχ εννοώ. Του κοτζάμ πρωθυπουργού μας, ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων. Ναι βρε, ο Ράιχενμπαχ! Τον είχαμε ξεχάσει. Αυτός πάλι όχι. Ηταν πάντα εδώ. Με τις επιθυμίες των δανειστών στο χέρι. «Αργείτε». Αδικο έχει; Αμα είναι να αυτοκτονούμε με τέτοιο ρυθμό, ξημερώσαμε. Απόλυσε 100.000 δημόσιους να έχεις 2.000.000 αυτοκτονίες σε μια μέρα. Κόψε κι άλλο τις συντάξεις να μη μείνει ρουθούνι συνταξιούχου. Πούλα τη ΔΕΗ σε ξένους, τώρα που έρχεται καύσωνας, να κατεβάσει ο αγοραστής τους διακόπτες να μη μείνει ζωντανός σε νοσοκομείο, να λιώσουν οι ηλικιωμένοι να τελειώνουν με δαύτους, αμάν πια, μετά συγχωνεύσεως που λένε. Και τρέξτε τις κατασχέσεις ακινήτων, έρχονται οι πετρελαιάδες, να έχουν κάπου να μείνουν. Εμείς, θα μείνουμε στον τόπο!