ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ;

Date

Πάνε οι μέρες των ενδόξων παρελάσεων. Με τους επισήμους στις εξέδρες να συνωστίζονται. Για ένα καλό τηλεοπτικό πλάνο. Μέχρι αποχωρήσεις υπήρξαν. Από την εξέδρα. Υποτιμητική η δεύτερη σειρά. Σχεδόν προσβολή για βουλευτή. Αντιθέτως, μεγάλη τιμή για πολιτικό η πρώτη θέση εξέδρα! Ηδονή το «κεφαλή δεξιά».

Εξουσία το μεγαλείο σου! Αρματα, στρατιώτες, πλοία στο βάθος -αν ήταν παραθαλάσσια η περιοχή- αεροπλάνα σε σχηματισμούς, έξοδα, αδελφές νοσοκόμες και μη, βετεράνοι πολέμων, δεξιώσεις στις Λέσχεις Αξιωματικών, διαγγέλματα και 30’’ στα δελτία ειδήσεων. Καταξίωσις. Βαριεστημένοι μαθητές χαβαλεδιάζουν σε ηλίθιες τηλεοπτικές ρεπόρτερ. «Τι έγινε την 25η Μαρτίου;». «Μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και μας πήραν τη ΔΕΗ». «Την 25η Μαρτίου ο Παναθηναϊκός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Σισέ». «25η Μαρτίου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός έγινε Vodafone». Και να δουλεμα στο δελτίο από τον Βασιλέα της μόρφωσης παρουσιαστή, που παίζει στα δάχτυλα το νούμερο του σουτιέν της Σάσας Μπάστα, αν φορούσε ποτέ σουτιέν η Σάσα.

Αυτά λοιπόν, κομμένα.

Εχουμε κρίση και οι παρελάσεις κοστίζουν. Επίσης οι παρελάσεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους ενοχλούν πάρα πολύ τους Τούρκους. Γι’ αυτούς, είμαστε σαν τον Μήτρογλου που τον έδωσε δανεικό στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός. Αυτοί, μας δάνεισαν στην Ευρώπη και «πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικοί τους θα ’μαστε». Εκτός του υψηλού κόστους των παρελάσεων και της τουρκικής δυσφορίας, υπάρχουν και τα γιαούρτια. Πέφτουν όπως πέφτουν ρουκέτες στη Λιβύη.

Τρέμουν οι πολιτικοί. Πώς θα στηθούν στις εξέδρες ακίνητοι. Θα γίνουν στόχοι. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να αποσύρουν τα γιαούρτια από την αγορά. Δεν θέλει κανείς να πάει. Και αν πάει, ζητά μια διμοιρία αστυνομικών. Μέχρι άδειες ανακλήθηκαν. Προς αποφυγήν επεισοδίων. Οργανώθηκαν επιχειρησιακά πλάνα «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη»; Όχι βέβαια. Αν πέσουν γιαούρτια η ολόμαυρη ράχη θα δει άσπρη μέρα.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα