ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας υπέβαλε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Αιτία της εξόδου του είναι η διαφωνία του επί του τρόπου διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά θέματα.

Ο κ. Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Ο παραιτηθείς υφυπουργός προσθέτει χαρακτηριστικά:«Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της».

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε νέος υφυπουργός Εργασίας στη θέση του παραιτηθέντος κ.  Νικολόπουλου.

Την ίδια ώρα έξαλλος φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε αποστείλει επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενος για το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι δεν είχε αρμοδιότητες.

Ό κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο να μεταβεί στο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν. Ο κ. Νικολόπουλος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του, αντί να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, ενέργεια που προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Σαμαράς.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν γελοίες τις αιτιάσεις, τις οποίες επικαλείται ο κ. Νικολόπουλος για την  υποβολή της παραίτησής του.

Αποδίδουν την παραίτηση στις αρμοδιότητες, που επιθυμούσε και δεν είχε ο πρώην υφυπουργός ενώ υπενθυμίζουν ότι και  ο ίδιος  είχε παραδεχθεί πως η πρώτη επίσκεψη της τρόικα στο υπουργείο Εργασίας ήταν
διερευνητική.

Απαξιωτικά σχόλια

Απαξιωτικά ήταν τα σχόλια μελών της κυβέρνησης για την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

«Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Άνευ σημασίας» χαρακτήρισε την παραίτηση ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
ΠΗΓΗ BriefingNews.gr