ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ!

«Γιε μου, πού πας;». «Μάνα θα πάω Γερμανία». Για δουλειά. Να μην τον προσβάλω τον άνθρωπο. Ποιον άνθρωπο θα μου πείτε. Τον κ. Φούχτελ, που εγώ τον λέω Χούφτελ, που είναι σαν τον Ραϊχενμπαχ και βάλε στην Ελλάδα. Μας κάλεσε. «Ελληνες ελάτε στη Γερμανία να δουλέψετε» και να έρθουν οι Γερμανοί στην Ελλαδα να μας δουλέψουν κι άλλο.
Ωραία ατμόσφαιρα! Τη σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Εργάτης στη Γερμανία. Ελληνας εργάτης στη Γερμανία. «Ελληνας», οπως λέμε εμείς εδώ, Αλβανός – Πακιστανός, Μαύρος. Αχ! μαύρο φίδι που μας έφαγε, γιατί τρομάρα μας, έχουμε κι αυτά τα ρατσιστικά. Αρεία φυλή οι Γερμανοί, ανώτερη φυλή εμείς, κατώτεροι όλοι οι άλλοι. Να σε φωνάζουν «Ελληνα» στη Γερμανία και ’συ να θυμάσαι τον Αλβανό στη δουλειά σου που δεν του έβαζες τα ένσημα.
Για το καλό του. Ηξερες που θα καταντήσει κάποια στιγμή το ΙΚΑ. Ξέρω πολλούς με τις βαλίτσες έτοιμες για Γερμανία. Ξέρω και 2-3 που είναι ήδη εκεί. Μεγαλεία! Ο ένας γιατρός. Πάπιες αλλάζει και τραγουδά «Παπάκι πάει στην ποταμιά». Αντιμετώπιση… του χείρισθου. Δεν λυπάμαι γι’ αυτό. Επί μια 20ετία, χωρίς λόγο, κάναμε τα ίδια στους μετανάστες, άντε στους λαθρομετανάστες. Παιδί μου είναι στο DNA μας. Πρώτα να φέρεσαι άσχημα στους σκλάβους και μετά να γίνεσαι ο ίδιος σκλάβος. 400 χρόνια π.χ. Πολλά ρε παιδί μου.
Γι’ αυτό παίζονται τόσα τούρκικα σίριαλ σήμερα. Εις ανάμνησιν. Ευτυχώς που τότε δεν υπήρχε τηλεόραση. Δεν θα γινόταν επανάσταση από φόβο μη σκοτωθεί ο Εζέλ. Στενάχωρα πράγματα. Και σου λέει πέφτουμε σε κατάθλιψη Μποτσουάνα;. Εμ μας βλέπω Μποτσουάνους να πουλάμε cd.